VIDEO Ucraina lovește din nou Rusia în Marea Neagră!

VIDEO Ucraina lovește din nou Rusia în Marea Neagră!

Marina ucraineană și Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina (GUR) au efectuat un atac asupra unei platforme de gaz pe care se aflau cu o zi înainte personal și echipamente rusești. Informaţia a fost oferită în exclusivitate de Dmitro Pletenchuk, purtător de cuvânt al Marinei ucrainene, pe rețelele sociale și într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda.

La 10 august, a fost publicat pe internet un material video cu un presupus "atac" asupra unei platforme de gaz din Marea Neagră.

În noaptea de 10 august, marina ucraineană a atacat platformele de gaz Sivash și Petro Godovanets, care se aflau sub controlul ocupanților ruși. Aceștia din urmă ar fi folosit turnurile pentru recunoaștere.

,,Ocupanții au folosit această locație pentru ''spoofing GPS'' pentru a pune în pericol navigația civilă. Nu putem permite acest lucru'', a precizat Pletenchuk.

,,Da, cu o jumătate de zi înainte de atac, inamicul a amplasat echipamente și personal militar pe platformă. Nu erau civili acolo, iar platformă nu era utilizată pentru scopul cu care a fost proiectată. Unitățile de rachete și artilerie de coastă ale Marinei ucrainene acţionează responsabil [ceea ce înseamnă că nu ar efectua un atac atunci când acesta ar fi fost periculos pentru mediul înconjurător sau civili - n.r.]", a spus purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene.

Într-un răspuns oferit publicaţiei ucrainene Ukrainska Pravda, Pletenchuk a menționat că aceasta "nu a fost prima operațiune de acest fel".

Oficialul ucrainean a declarat că rușii au folosit această platformă pentru a perturba funcționarea normală a coridorului de cereale. El a adăugat că decizia de a efectua atacul a fost luată pentru a asigura siguranța navigației civile.

Anterior, Pletenchuk a declarat că, pentru prima dată, Rusia a introdus simultan în mare trei submarine echipate cu rachete de croazieră. La acel moment, el a precizat că acestea erau de fapt toate submarinele disponibile în regiunea Azov-Marea Neagră.

În aprilie, Marina ucraineană a declarat că, de la începutul războiului la scară largă, Flota rusă din Marea Neagră a pierdut aproximativ o treime din navele sale din cauza faptului că ambarcațiunile militare au fost grav avariate în urma atacurilor efectuate de ucraineni.

După cum a relatat anterior Ukrinform, în noaptea de 9 august, în apropierea satului Chornomorske din Peninsula Crimeea, soldații unității de forţe speciale "Grupul 13" din cadrul Direcției Principale de Informații a Apărării din Ucraina (GUR) au distrus o ambarcaţiune rusă Proiect KC 701 "Tunets" folosind o dronă de atac maritim MAGURA V5.

În urma operațiunii, alte trei nave rusești au fost, de asemenea, avariate, tipurile lor fiind încă în curs de stabilire.

,,Aceasta nu este prima ambarcaţiune din clasa Tunets distrus în apropierea țărmurilor peninsulei: două nave rusești de acest tip au fost distruse și alte două avariate de forțele de informații în luna mai a acestui an. Rușii au folosit în Crimeea ocupată bărci de transport și debarcare de mare viteză de tip KS-701 pentru patrularea apelor și activități logistice."

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…