VIDEO Trei bursuci care au căzut într-o groapă au fost salvați de pompieri

VIDEO Trei bursuci care au căzut într-o groapă au fost salvați de pompieri

Pompierii au fost solicitaţi să intervină vineri seară pentru salvarea a trei bursuci căzuţi într-o groapă din apropierea Primăriei comunei Ciurea, din județul Iași.

„Pentru salvarea a trei bursuci căzuţi într-o groapă din localitatea Ciurea se deplasează o autospecială de intervenţie din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi. La locul solicitării acţionează şi echipajul de intervenţie al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Comunei Ciurea. Acţiunea se desfăşoară în zona Primăriei Ciurea”, au anunțat reprezentanții ISU Iaşi, potrivit Agerpres.

După ce au fost salvați, cei trei bursuci au fost preluaţi de reprezentantul Ocolului Silvic pentru a fi eliberaţi în mediul lor natural.

Bursucul (viezurele) este un mamifer omnivor din genul Meles, din familia Mustelidae. El se hrăneşte cu fructe, seminţe, larve, gasteropode, ouă furate din cuiburile păsărilor ce cuibăresc la sol.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii