VIDEO Surpriză pe frontul din Ucraina! Au reapărut tancurile Abrams, dar modificate de ucraineni...

VIDEO Surpriză pe frontul din Ucraina! Au reapărut tancurile Abrams, dar modificate de ucraineni...

Brigada Mecanizată Independentă 47 este una dintre cele mai importante unități ucrainene, dotată în principal cu echipamente americane. Alături de renumitele vehicule de luptă pentru infanterie M2A2 Bradley, aceasta utilizează tancuri M1A1 Abrams pe front.

Forțele ucrainene sunt angajate în prezent în lupte intense la vest de Avdiivka. Brigada 47 Mecanizată Independentă și alte unități ale armatei ucrainene aflate în apropiere de acest oraş luptă în ultima perioadă să-și mențină pozițiile pe front. Înregistrarea video de mai jos arată un tanc M1A1 Abrams puternic modificat care trage asupra pozițiilor rusești.

În ultimele luni au existat o serie de rapoarte cu privire la cât de eficiente sunt aceste tancuri pe frontul din Ucraina. Statele Unite au fost de acord să trimită 31 de Abrams Ucrainei în ianuarie 2023, după mai multe solicitări insistente ale Kievului, susținând că tancurile, care costă aproximativ 10 milioane de dolari bucată, sunt vitale pentru capacitatea forţelor armate ucrainene de a rupe liniile rusești. Cinci din cele 31 de tancuri au fost deja pierdute din cauza atacurilor rusești.

Ucraina a pierdut un alt tanc M1A1 Abrams în timpul luptelor pentru apărarea orașului Berdîciv din regiunea Donețk. Sursa Foto: OSINTdefender.

Dar câmpul de luptă s-a schimbat substanțial de atunci, în special prin utilizarea omniprezentă a dronelor. La sfârșitul lunii aprilie, de exemplu, Associated Press a relatat că Ucraina avea încă 26 de Abrams active, dar a afirmat că acestea au fost lăsate deoparte: tancul era o țintă ușoară pentru dronele rusești. Articolele ulterioare notează că utilizarea Abrams pe câmpul de luptă este făcută cu prudenţă, dar amenințarea din partea dronelor pare să fie clară.

De atunci, Ucraina a oprit parţial utilizarea tancurile de luptă Abrams M1A1 pe front, în parte pentru că războiul cu drone rusești a făcut prea dificilă funcționarea acestora fără a fi detectate sau atacate, au declarat anterior doi oficiali militari americani pentru Associated Press.

Părerile ucrainenilor despre tancurile americane sunt împărțite. Aceștia apreciază puterea de foc a tancurilor și sistemele de control al focului, precum și faptul că muniția este separată de echipaj. Cu toate acestea, ei critică blindajul pentru că nu oferă suficientă protecție împotriva dronelor.

Pentru a rezolva această problemă, ucrainenii au început să adauge elemente de blindaj reactiv Kontakt-1 pe unele secțiuni ale tancurilor.

Tancul surprins în materialul video de mai sus pare să aibă un kit de blindaj reactiv de la două tancuri T-72. Multe dintre aceste elemente acoperă bine silueta tancului din toate părțile.

O unitate de tancuri T-72 a Forţelor Armate Ucrainene: Sursa foto: savelife.in.ua.

Acest tip de blindaj este eficient împotriva dronelor FPV sau Lancet-3, dar crește semnificativ greutatea deja substanțială a tancului.

Un Abrams M1A1 standard cântărește aproape 77 de tone, iar adăugarea blindajului reactiv Kontakt-1 poate adăuga peste 4.400 de kilograme (blindajul unui T-72 cântărește 2.646 de kilograme). Fiecare element de blindaj cântărește 12,5 kilograme, la care se adaugă greutatea cadrului pentru montarea lor.

Dezavantajul cu care vine o astfel de modificare este uzura semnificativ mai rapidă a suspensiei sau a motorului, ceea ce duce la defecțiuni mai frecvente. Ucrainenii și-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la această problemă cu tancurile Abrams.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…