VIDEO „Sunt uimită de cât de frumoasă este această țară”/Ce se întâmplă când 150 de turiști descoperă din greșeală România

VIDEO „Sunt uimită de cât de frumoasă este această țară”/Ce se întâmplă când 150 de turiști descoperă din greșeală România

Aproape 150 de turiști din Statele Unite, Canada, ori Noua Zeelandă au descoperit Clisura Dunării din... greșeală. Nava de croazieră cu care au plecat din Bulgaria s-a defectat și a poposit în portul Orșova.

Ca niște gazde bune, cei din zonă i-au primit cu pâine, sare și palincă. Oamenii s-au declarat fermecați de zonă.

După primirea tradițională în portul Orșova, cei aproape 150 de turiști străini, în mare parte americani, s-au bucurat de frumusețile locului. Nu a contat că au ajuns la noi, după ce nava lor de croazieră a avut o problemă tehnică.

Turist „merican: „Mă bucur de istoria locurilor, de peisaje, râul e frumos. E pentru prima dată când sunt în această parte a lumii și apreciez ospitalitatea oamenilor.”

Turistă din UK: „E foarte frumos, sunt uimită de cât de frumoasă este această țară. Sunt din Regatul Unit, știu o grămadă de români care trăiesc acolo, dar nu aveam nicio idee despre această țară uimitoare.”

Turistă canadiană: „Suntem din Canada, bună! Prima dată aici, ne vom întoarce, cu siguranță.”

Oaspeții au avut parte de plimbări pe Dunăre, au mers la Drobeta Turnu Severin și la câteva mănăstiri din zonă, unde și-au făcut fotografii.

Turistă: „Apoi am mers la statuia din vârful dealului și am avut o vedere spectaculoasă asupra Dunării, e foarte frumos.”

Nicu Telteu, administrator ambarcațiuni croazieră: „I-am dus în croazieră în Cazanele Dunării, unde au avut posibilitatea să vadă obiectivele din zona noastră, inclusiv chipul lui Decebal.”

Vara aceasta, alte șapte ambarcațiuni vor aduce peste o mie de turiști străini în portul din Orșova, spun autoritățile locale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii