VIDEO „Standardul după care s-au construit blocurile după cutremur s-a modificat în 1979. Și atunci ar trebui să cumpărăm în blocuri care s-au construit după acel an”

VIDEO „Standardul după care s-au construit blocurile după cutremur s-a modificat în 1979. Și atunci ar trebui să cumpărăm în blocuri care s-au construit după acel an”

Risc Seismic

Prezent în platoul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Bogdan Dinu, specialist în educație financiară, a explicat la ce trebuie să fim atenți în momentul în care ne dorim să cumpărăm un apartament. Potrivit acestuia, este foarte important ca imobilul să fie construit după 1979.

”Dacă mergem pe un apartament într-un bloc vechi, ar trebui să ne uităm la anul de construcție, dacă este într-o zonă seismică, cum este în București, de exemplu, unde ar trebui să fie după anul 1979, pentru că deși cutremurul a fost în 1977, normativul P100 de proiectare seismică, construcție din beton armat, a fost modificat și pus în vigoare abia în 1979, deci ne interesează foarte tare să fie după acest an.

Standardul după care s-au construit blocurile după cutremur s-a modificat în 1979, atunci a apărut standardul. Și atunci ar trebui să cumpărăm în blocuri care s-au construit după acel an”, a afirmat Bogdan Dinu.

Iar ”în cazul în care cumpărăm de la un dezvoltator care acum construiește, ne interesează ca acel dezvoltator să aibă toate actele în regulă, și să fie solvabil. Să aibă actele în regulă și pe teren, să nu ne trezim că există cerere de retrocedare, dar și autorizația de construire”, a mai spus specialistul în educație financiară în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii