VIDEO Şeful CNAB: Cheltuielile cu personalul au fost reduse cu 35 de milioane de lei; urmează să intrăm şi pe schema de personal,dacă va fi nevoie

VIDEO Şeful CNAB: Cheltuielile cu personalul au fost reduse cu 35 de milioane de lei; urmează să intrăm şi pe schema de personal,dacă va fi nevoie

Cheltuielile cu personalul vor scădea anul acesta cu 35 de milioane de lei, respectiv 15%, la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, iar după ce aprobăm bugetul vom analiza structura organizaţională, să vedem dacă sunt necesare restructurări sau reaşezări la anumite direcţii, pentru că nu vrem să ne trezim în 2022 că nu avem personal operaţional, care este vital, a declarat, vineri, noul director general al CNAB, Cosmin Peşteşan.




''Împreună cu Consiliul de Administraţie, de când ne-am preluat mandatul la 1 februarie, suntem concentraţi pe crearea unui buget echilibrat, fără pierdere. Pe bugetul de cheltuieli cu personalul am ajuns la o concluzie şi vom avea o scădere de 35 de milioane de lei. Înseamnă scăderi de venituri. După ce aprobăm bugetul, urmează să intrăm şi pe schema de personal, să vedem dacă e nevoie de restructurări sau de reaşezări la anumite direcţii, pentru că schema de personal este adaptată unui trafic ideal al nostru. Ce trăim acum - anul trecut şi anul acesta - nu este o realitate pe care ne-o dorim şi nu aş vrea să apelăm la reduceri de personal şi să ne trezim la anul că nu avem personal operaţional, care este vital", a spus el, la inaugurarea Pistei 2 de la Aeroportul Otopeni.

Potrivit acestuia, la CNAB se vor opera restructurări numai dacă va fi nevoie.

"După ce terminăm bugetul şi ştim că ne închidem cu un buget realist, din care să nu tăiem nici cheltuieli de investiţii, o să ne aplecăm şi pe planul de restructurare dacă vom considera că va fi nevoie. În acest moment bugetul pe investiţii este aproximativ egal cu cel de anul trecut - 200 de milioane de lei -, bugetul de cheltuieli cu personalul a fost redus deocamdată în propunerea pe care o vom înainta Ministerului Transporturilor şi Ministerului Finanţelor cu cei 35 de milioane (de lei - n. r.), ceea ce înseamnă peste 15% din bugetul cu personalul. Ulterior aprobării bugetului, o să intrăm şi pe analiza structurii organizaţionale'', a adăugat Peşteşan.

Întrebat care este salariul mediu lunar în CNAB, noul director general a răspuns că se situează "undeva la 7.000 de lei brut".

Pista nr. 2 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost redeschisă vineri pentru traficul aerian, ca urmare a finalizării şi recepţionării lucrărilor la obiectivul de investiţii "Modernizare a pistei 08L-26R şi resistematizarea zonei de siguranţă aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O)''.

La eveniment au participat viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, precum şi directorul general al CNAB, Cosmin Peşteşan.

Cu acest prilej, ministrul Cătălin Drulă a menţionat că unul dintre motivele pentru care a fost nemulţumit de fostul management al Companiei Aeroporturi Bucureşti este acela că într-un an cu pierderi foarte mari nu s-au ajustat cheltuielile pe partea de personal.

"Unul dintre motivele pentru care am fost nemulţumit de ce s-a întâmplat cu managementul aeroportului a fost că într-un an în care aeroportul a avut pierderi foarte mari, pentru că nu au mai fost aeronave care au aterizat şi nu au mai fost călători, măsurile de ajustare a cheltuielilor şi în special pe partea de personal nu au prea existat. Toată lumea a strâns cureaua în România, s-a trecut la program de 4 zile din 5, în alte locuri s-a mers în şomaj tehnic, iar unii oameni chiar şi-au pierdut locul de muncă, la aeroport nu s-au făcut aceste măsuri de ajustare. Chiar s-au dat prime discreţionare de milioane de lei anul trecut, iar sarcina noului management este să facă pentru anul acesta un buget echilibrat. Nu putem să avem, într-un an în care sunt pierderi şi care nu este un an normal, spre exemplu bonusuri. De asemenea, nu putem să cumpărăm nu ştiu câte zeci, sute de telefoane ultimul model care costă 1.500 de euro şi pe care să le distribuim la toţi prietenii şi la toată clientela. Ăsta nu este un sac fără fund, aici nu este un loc unde e bine aşa, când avem un prieten sau o prietenă să-l plasăm şi să vină. Am zero toleranţă la lucrurile astea şi nu se vor mai întâmpla", a avertizat Drulă.

Aeroporturile Otopeni şi Băneasa au la conducere profesionişti, începând din 29 ianuarie, respectiv un nou director general şi un nou Consiliu de Administraţie, a anunţat pe Facebook ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

"Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a avut pierderi de 120 de milioane de lei anul trecut. Desigur, pandemia a afectat major veniturile companiei, dar măsurile necesare de reducere a costurilor nu au fost aplicate. În condiţiile unei reduceri a traficului şi veniturilor cu 70%, s-au acordat prime salariale de milioane de lei în 2020. Recent, au apărut în spaţiul public o serie de fotografii care arătau starea deplorabilă a interiorului clădirii. I-am cerut noului director general Cosmin Peşteşan să se ocupe cu prioritate de aceste aspecte care ne fac de ruşine principala poartă de intrare aeriană în ţară", a scris Drulă.

Potrivit acestuia, în noul Consiliu de Administraţie membrii sunt atât specialişti în aviaţie, cât şi oameni cu profil solid în business, finanţe şi audit.

"Prioritar pentru ei este un plan solid de dezvoltare şi finanţare a aeroportului, a noului terminal modern, care să aibă infrastructuri feroviare şi rutiere de sec. 21 integrate. Ne ţinem de promisiuni şi continuăm să ridicăm standardele în privinţa managementului companiilor de stat", a adăugat şeful de la Transporturi. AGERPRES/(A - autor: Oana Tilică, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa foto: Captura video Catalin Drula / Facebook


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”