VIDEO „Șarpele de Mare”, demonstrație de forțe la un exercițiu anti-submarin al Marinei SUA

VIDEO „Șarpele de Mare”, demonstrație de forțe la un exercițiu anti-submarin al Marinei SUA

MIND Technology a demonstrat capacitățile sistemului său de luptă antisubmarin "Șarpele de Mare" în cadrul exercițiului maritim Coastal Trident 2022 al Marinei SUA, scrie Newsweek .

În timpul demonstrației, „Șarpele de mare” a fost desfășurat de pe un vehicul de suprafață fără pilot (USV) și a funcționat în mod autonom pentru a detecta o țintă subacvatică realistă.

"Suntem incredibil de mulțumiți de această demonstrație de succes a sistemului nostru Sea Serpent ASW", a declarat președintele și directorul executiv al MIND, Rob Capps.

"Credem că acest lucru ilustrează versatilitatea tehnologiilor noastre și capacitatea noastră de a ne adapta tehnologia existentă la aplicații noi și unice."

"Scopul principal al acestui experiment a fost acela de a demonstra că Sea Serpent este un produs ASW viabil care poate fi desfășurat rapid, ușor și fiabil de pe un USV de mici dimensiuni."

Ce forță are submarinul „Șarpele de mare”

Capacitățile de informații, supraveghere și recunoaștere ale Sea Serpent îi permit să opereze pentru cunoașterea domeniului maritim, securitatea porturilor și alte misiuni legate de ASW.

„Șarpele de mare” se bazează pe tehnologia SeaLink streamer a MIND, dezvoltată comercial pentru studii seismice.

Sistemul ASW funcționează ca o capabilitate de tip "clip-on" care poate fi desfășurată de pe USV-urile ușoare și medii existente.

Rețelele remorcate ale sistemului sunt modulare și scalabile, acoperind de la 50 de metri până la peste 12.000 de metri de deschidere acustică.

Procesarea „Șarpele de mare” utilizează o arhitectură scalabilă, bazată pe aplicații, cu opțiuni de formare a fasciculului în bandă largă, în bandă îngustă/cu frecvență joasă sau de detectare a modulației învelișului pe zgomot.

Alte aplicații pentru implementarea „Șarpele de mare” includ detectarea și urmărirea automată și analiza mișcării țintelor.

"Intenționăm să luăm ceea ce am învățat din acest exercițiu pentru a continua să îmbunătățim sistemul Sea Serpent și suntem încrezători că acesta va reprezenta o utilitate semnificativă pentru marina americană și alte marine aliate în viitor", a declarat Capps.


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

2 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

3 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron

4 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

5 Navă rusească prinsă în Marea Irlandei „șurubărind” într-o zonă cu conducte de energie și cabluri submarine de internet