VIDEO România a învins Ucraina cu 3-0. Meci de poveste, goluri de generic pentru Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș

VIDEO România a învins Ucraina cu 3-0. Meci de poveste, goluri de generic pentru Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria vine la o zi după ce selecţionerul Edward Iordănescu a împlinit 46 de ani. Tricolorii au fost susţinuţi din tribune de zeci de mii de suporteri.

Selecționata pregătită de Edi Iordănescu a cedat posesia în prima parte a jocului, însă a reușit să deschidă scorul prin Nicolae Stanciu (min 29).

Căpitanul tricolorilor a marcat cu o execuție fabuloasă, după ce România a recuperat o minge greșită a lui Lunin.

În a doua repriză, jocul României a continuat să fie unul ofensiv, iar Răzvan Marin a punctat pentru 2-0 (min 53) cu un șut plasat de la aproximativ 25 de metri.

4 minute mai târziu, tricolorii au lovit iarăși prin Denis Drăguș (min 57), care a apărut excelent la bara a doua și a îndeplinit o simplă formalitate.

Programul meciurilor din grupa României la EURO 2024

România – Ucraina 3-0

Belgia – Slovacia / luni 22:00

Slovacia – Ucraina / 21 iunie 16:00

Belgia – România / 22 iunie 22:00

Slovacia – România / 26 iunie 19:00

Ucraina – Belgia / 26 iunie 19:00

Min 90+2: Tot stadionul cântă românește, e o senzație de derbi meci din Divizia A. Iar o bară norocoasă a Ucrainei dintr-un lob al lui Stepanenko nu potolește entuziasmul din tribună

Min 90: Rien ne va plus, nimic nu se mai poate schimba. Sunt 4 minute de prelungire, dar meciul e gata

Min 88: Momentul în care suporterii români au cântat imnul în plin meci:

Min 87: Nicolae Stanciu iese în aplauzele întregului stadion, cred că și ucrainenilor le-ar veni să-l aplaude. E înlocuit de Racovițan

Min 85: Moment de excepție: românii din tribune cântă imnul ”Deșteaptă-te, române!” pe stadionul din Munchen în plin meci. Nu știu cum se spune în ucraineană ”piele de găină”, dar în română știu cum se simte

Min 84: Ocazie mare a lui Mudrik după ce un Mihăilă a pierdut copilărește mingea la centrul terenului și, în loc să alerge la recuperare, a rămas căzut

Min 82: România a reechilibrat mijlocul terenului, Ucraina pare să-și fi terminat resursele ofensive. Iar scorul nu-i ajută deloc pe elevii marelui Rebrov

Min 80: Încă o ocazie pentru Ucraina, portarul a respins o minge bâlbâită de Burcă și Drăgușin după o lovitură liberă. Și, spre deliciul tribunei, Niță s-a aruncat după balon mai ceva decât Bagheera când l-a salvat pe Mowgli din colții tigrului ?

Min 79: Cartonaș galben pentru Răzvan Marin, care a făcut exces de zel și l-a secerat pe Sudakov

Min 77: Primul șut al Ucrainei pe poarta lui Niță e semnat de Sudakov, dar portarul român reține. Cu greu. Dar trebuie remarcat că jocul României s-a dezlânat, nu se mai leagă maioneza ca acum 15 minute. Poate că schimbările au dereglat puțin mecanismul lui Iordănescu

Min 75: Intră Pușcaș și Rus în locul lui Marius Marin și Denis Drăguș

Min 73: Drăgușin respinge o minge grea și are o izbucnire de bucurie și energie ca la marcarea unui gol! Fantastic ce energie au românii, imposibil să nu apreciezi spiritul de luptă și hărnicia lor, indiferent de rezultat.

Min 71: Intră Timciuk în locul lui Konoplia la Ucraina

Min 70: Ianis Hagi faultează neglijent la 18 metri de poarta lui Niță și Ucraina are o lovitură liberă foarte periculoasă. Din fericire, Drăgușin respinge în corner torpila lui Mudrik

Min 68: Ocazie mare a lui Nicolae Stanciu: șut direct pe poartă dintr-o poziție mult în lateral, din lovitură liberă, dar mingea a ajuns în plasa laterală. Tot ce face Stanciu are potențial letal

Min 65: Șut peste poartă al lui Yarmolenko de la 18 metri după o deviere, fără mare panică pentru Niță. Cumva, fragilii tricolori de mai ieri dau senzația că au consumat jăratec proaspăt, s-au dat de trei ori peste cap și s-au metamorfozat în niște nemți disciplinați și ușor creativi

Min 64: Ucraina intră din nou în capcana posesiei, dar se lovesc de zidul galben la 30-40 de metri de poarta lui Florin Niță. Impecabilă organizarea defensivă gândită de Edi Iordănescu și pusă în operă de Stanciu & co

Min 62: Schimbări la România. Ianis Hagi și Valentin Mihăilă intră pe teren. Cei înlocuiți sunt Dennis Man și Coman.

Min 62: Video cu bucuria fanilor români la golul 3:

Min 57: GOOOOOOOOOOL! Denis Drăguș marchează pentru 3-0, din pasa lui Marius Marin. România joacă fabulos!

Min 57: Șansă de 3-0 pentru România. Stanciu trimite mingea în blocaj, balonul ajunge la Rațiu, care nu îl poate învinge pe Lunin.

Min 53: GOOOOOOOL ROMÂNIAAAAA! Răzvan Marin finalizează excelent cu un șut puternic, iar Lunin este învins pentru a doua oară.

Min 50: Sudakov își încearcă norocul cu un șut din afara careului, balonul se duce însă mult peste poarta lui Niță.

Min 46: A început a doua repriză pe Allianz Arena. Tricolorii se năpustesc spre poartă și ratează prin Florinel Coman, al cărui șut trece pe lângă.

Pauză pe stadionul din Munchen. România conduce cu 1-0, grație golului marcat de Nicolae Stanciu.

Min 45: Două minute de prelungiri arătate de la margine.

Min 39: Bară România! Stanciu trimite pe poartă direct din corner, mingea trimisă de acesta lovește bara transversală.

Min 38: Ocazie mare pentru tricolori. Dennis Man intră în centru și trage la colțul lung, mingea este deviată puțin pe lângă bară.

Golul marcat de Nicușor Stanciu:

Golul a fost dat printr-un sut de la 20 de metri de poarta lui Lunin. „Cel mai frumos de la începutul turneului”, a remarcat un microbist străin.

Min 29: GOOOOOOOOOL ROMÂNIA!!!! Nicolae Stanciu, căpitanul echipei, marchează cu un șut fabulos la vinclu. Golul cu numărul 15 pentru naționala României.

Min 22: Șansă de gol pentru ucraineni. Dovbyk șutează din marginea careului, însă mingea se duce mult peste poartă.

Min 8: Prima ocazie de gol aparține României. Florinel Coman expediază un șut de la aproximativ 25 de metri, dar balonul este pe direcția lui Lunin.

Min 1: A început partida de pe Allianz Arena din Munchen. Zeci de mii de români în tribunele stadionului.

Echipele de start:

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Fl. Coman, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Man, 21. Stanciu-cpt.

Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Hagi, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut.

UCRAINA: Lunin – Konoplya, Zabarniy, Matvycenko, Zinchenko – Stepanenko, Brazhko- Tsygankov, Sudakov, Mudryk – Dovbyk.

Selecționer: Serghei Rebrov

Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Shaparenko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko.

Arbitru: Glenn Nyberg (Suedia). Asistenți: Mahbod Beigi, Andreas Soderqvist (Suedia).

Al patrulea oficial: Espen Eskas (Norvegia). Arbitru VAR: Rob Dieperink (Țările de Jos). Asistenți VAR: Pol van Boekel (Țările de Jos), Jerome Brisard (Franța).

Rezultatele înregistrate de cele două echipe în meciurile de pregătire:

  • România: 1-1 vs Iralanda de Nord, 2-3 vs Columbia, 0-0 vs Bulgaria, 0-0 vs Liechtenstein
  • Ucraina: 0-0 vs Germania, 1-3 vs Polonia, 4-0 vs Moldova.

De știut înaintea meciului România – Ucraina:

  • România a câștigat Grupa I în preliminarii, cu 22 de puncte (6 victorii și 4 remize): 2-0 și 4-0 cu Andorra, 2-1 și 0-0 cu Belarus, 0-0 și 2-0 cu Kosovo, 2-2 și 1-0 cu Elveția, 1-1 și 2-1 cu Israel. Golaveraj: 16-5.
  • Ucraina a terminat pe locul 3 în Grupa C din preliminarii, cu 14 puncte (4 victorii, 2 remize și 2 înfrângeri): 0-2 și 1-1 cu Anglia, 3-2 și 2-0 cu Macedonia de Nord, 1-0 și 3-1 cu Malta, 1-2 și 0-0 cu Italia. Ucraina a câștigat apoi play-off-ul B din Liga Națiunilor: 2-1 cu Bosnia-Herțegovina și 2-1 cu Islanda.
  • România se află pe locul 46 în clasamentul FIFA, iar Ucraina ocupă locul 22.
  • România și Ucraina se vor întâlni pentru prima oară într-un meci oficial. Au mai fost cinci partide amicale, iar Ucraina conduce cu 3-2 (o victorie a fost obținută la loviturile de departajare).

România – Ucraina, meciuri directe

2002: 4-1 pentru România

2003: 2-0 pentru România

2010: 3-2 pentru Ucraina

2011: 2-2 și 4-2 la penalty-uri pentru Ucraina

2016: 4-3 pentru Ucraina.

Programul României la EURO 2024

Luni, 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (München, 16:00)

Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22:00)

Miercuri, 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00).

Lotul final al României pentru EURO 2024

PORTARI

Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 21/0), Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0));

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 17/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 7/0), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 17/0), Bogdan RACOVIȚAN (Rakow | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 20/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 27/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 35/2);

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 17/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 18/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 37/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 55/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 70/14), Adrian ȘUT (FCSB, 2/0), Darius OLARU (FCSB, 18/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 24/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 21/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 35/5), Florinel COMAN (FCSB, 15/1);

ATACANȚI

Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 11/2), George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 42/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 2/0).

Grupele turneului final al Euro 2024

Grupa A: Germania, Ungaria, Scoția, Elveția

Grupa B: Spania, Albania, Croația, Italia

Grupa C: Anglia, Danemarca, Slovenia, Serbia

Grupa D: Franța, Austria, Olanda, Polonia

Grupa E: Belgia, România, Slovacia, Ucraina

Grupa F: Portugalia, Turcia, Cehia, Georgia.


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”