VIDEO Reacția unui rus după ce ucrainenii au lovit o bază aeriană de lângă Volgograd: „Totul e distrus. S-a terminat cu el”

VIDEO Reacția unui rus după ce ucrainenii au lovit o bază aeriană de lângă Volgograd: „Totul e distrus. S-a terminat cu el”

Ucraina a efectuat joi un atac de dronă pe timp de noapte asupra unui aerodrom militar din apropierea orașului Volgograd și a anunțat capturarea a încă unui sat din regiunea Kursk, relatează The Guardian. Un martor rus care a filmat atacul spune că aerodromul a fost distrus.

FOTO Captură video

FOTO Captură video

Guvernatorul Volgogradului, Andrei Bocearov, a declarat că atacul a avut loc în jurul orei 3 dimineața, în timp ce localnicii au raportat mai multe explozii. La câteva ore, muniția continua să detoneze în timp ce un nori groși de fum negru au învăluit zona.

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a admis că a efectuat un raid împotriva bazei aeriene Marinovka, situată la circa 70 km vest de Volgograd (fostul Stalingrad), lângă orașul Kalach-na-Donu, și la 300 km de Ucraina.

SBU a efectuat un atac împotriva bazei aeriene Marinovka împreună cu forțele speciale, lovind un depozit de combustibil și un depozit de bombe, a declarat o sursa a agenției pentru Kyiv Independent.

„(Rusia) utilizează în mod activ aerodromul Marinovka din regiunea Volgograd pentru a bombarda liniile de front din Ucraina”, la aproximativ 280 de mile distanță, a declarat sursa.

Martorii din zonele din apropiere au declarat că au auzit între șase și zece explozii puternice, însoțite de sunetele distinctive ale dronelor, potrivit mai multor canale rusești Telegram.

Baza găzduiește aproximativ 30 de avioane de luptă Su-34 și Su-35. Nu este limpede câte avioane au fost avariate sau distruse.

„Au început să o bombardeze de la 2.30 dimineața și nu s-au oprit nici acum. Totul este distrus ca naiba. Este o tragedie gravă, oameni buni. Sunt lucruri serioase. Totul a luat foc. Și e fum. Totul explodează. S-a terminat cu el. Aerodromul Oktiabrski s-a dus dracu... Și toate hangarele noi, toate au sărit în aer, la naiba”, spune un martor al exploziilor pe o filmare distribuită pe X de jurnalistul ucrainean Ilia Ponomarenko.

Acest atac are loc într-un moment în care Ucraina desfășoară o campanie din ce în ce mai ambițioasă de atacuri cu drone cu rază lungă de acțiune vizând infrastructura critică rusească. Peste 200 de astfel de obiective au fost lovite în ultima perioadă, între care includ depozite de petrol, rafinării și fabrici de armament. Săptămâna trecută, Ucraina a lovit două baze aeriene: Borisoglebsk, la circa 250 de km de graniță, respectiv Savasleika, la aproximativ 650 de kilometri.

Canalul belarus Nexta a publicat joi imagini cu consecințele atacului ucrainean cu drone asupra bazei aeriene Marinovka.

Marți, forțele ucrainene au lansat un atac major asupra Moscovei și au trimis drone în regiunea arctică Murmansk, la mai mult de 1.000 de mile distanță, unde se află bombardiere strategice rusești. Ministerul rus al Apărării a declarat că a doborât toate vehiculele aeriene fără pilot ostile care s-au infiltrat pe teritoriul său.

În cursul zilei de jo, drone ucrainene au lovit un feribot cu rezervoare de combustibil în portul Kavkaz, nu departe de podul rutier și feroviar peste strâmtoarea Kerci, care leagă Rusia continentală de Crimeea ocupată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai competentă funcționară din România, cu funcții în mai multe ministere, e șefa CA al Romarm și a luat de la Transelectrica 930.000 lei

2 Lovitura nimicitoare prin care ucrainenii l-ar decapita pe Putin. „Ar fi o nouă surpriză militară, mult mai devastatoare”

3 Un general american, uluit de ce a văzut în regiunea rusă Kursk: Chinul lui Putin dezvăluit

4 Cea mai neagră perioadă pentru Rusia de când a invadat Ucraina: 25% din totalul avioanelor MiG-31K ar fi deja inutilizabile

5 „Mâine strângem mieii. Dacă ar trebui să trăim din banii ăștia, m-aș sinucide” / Interceptări incendiare în dosarul fraților Tate