VIDEO Protest la Parlament față de votul de modificare a legilor justiției
Un nou protest are loc in Capitala, in fata Parlamentului, fata de modificare legilor justitiei, sub titlul "HAI La Parlament ! ACUM! #faraviolenta", in timp ce in Camera Deputatilor se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistratilor, desi PNL si USR au cerut amanarea sedintei, apeland la proteste cu pancarte chiar in sala de sedinte. Apelul la protest a fost facut de comunitatile 600.000 pentru Rezistenta, Insistam, Coruptia Ucide, Asociatia Civica ProFest si Declic. Protestatarii scandeaza "Hotii", "Dragnea la puscarie!".
Ora 20.55: Sute de protestatari se afla acum in strada la Cluj.
Ora 20:54: Florin Iordache a prezidat timp de zece minute sedinta
Ora 20.47: Aproximativ 2.000 de oameni protesteaza acum in Bucuresti.
Ora 20.45: Si constantenii au iesit la protest.
Ora 20.38: Protestatarii si-au aprins telefoanele si striga tot mai puternic "PSD, ciuma rosie!”.
Ora 20:34 Se circula din nou, protestatarii au revenit pe trotuar
Ora 20.32: Jandarmii ii roaga, extrem de civilizat, pe protestatari sa revina pe trotuar
Ora 20.29: Protestatarii au blocat circulatia rutiera pe artera dintre Parcul izvor si Palatul Parlamentului. Nu exista tensiuni intre protestatari si jandarmi.
Ora 20.25: Tot mai multi se duc spre trotuarul Casei Poporului, pentru a forma un lant uman pe langa cladire.
Ora 20.15: In acest moment in fata Parlamentului suntaproximativ 500 de oameni, iar lumea continua sa vina.
Ora 20.13: Oamenii protesteaza si in Cluj-Napoca. Protestatarii scandeaza “Nu scapati!” si “DNA sa vina sa va ia!”.
Ora 20.08: Lumea scandeaza “Iordache, Iordache, esti un lache!”, Clan mafiot, sa vina DIICOT!” si “Elicopterul, elicopterul!”
Ora 19.58: Comunitatea Rezist Zurich a anuntat un protest, in seara asta, in Elvetia, sub titlul “Vrem stat de drept, nu dictatura penalilor”.
Ora 19.55: Peste 300 de oameni protesteaza in fata Parlamentului.
Ora 19.37: Oamenii scandeaza "Vrem medicamente, nu legi infecte!"
Ora 19.31: Peste 200 de oameni sunt acum in fata Parlamentului.
Ora 19.26: Lumea scandeaza “Parlament penal, mars la tribunal!”
Ora 19.18: Jandarmii au montat deja un gard de limitare a zonei de protest. Multimea a inceput sa strige Hotii! Hotii! Un jandarm le spune protestatarilor, intr-o discutie: “suntem intre ciocan si nicovala”
Ora 19.18: Jandarmii au montat deja un gard de limitare a zonei de protest. Multimea a inceput sa strige Hotii! Hotii! Un jandarm le spune protestatarilor, intr-o discutie: “suntem intre ciocan si nicovala”
Ora 19.09: Aproximativ 100 de persoane, in timp ce in Camerei Deputatilor se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistratilor. Se striga "Justitie, nu coruptie" si "Dragnea la puscarie". (News.ro)
Ora.18.33: Cateva zeci de persoane protesteaza in fata Parlamentului in acest moment. Protestatarii scandeaza “Sa va gratiati, nu ati fost votati!” si “Hotii!”
Comunicatul Coruptia ucide:
Hai in strada! Aparam democratia!
In acest moment legile Justitiei sunt votate in plen. Dezbaterea a fost boicotata si procedurile nu sunt respectate. Suntem in situatia in care o gasca de infractori vor sa treaca pe repede inainte legalizarea furtului.
Urmariti liveurile din timpul dezbaterii si daca considerati ca trebuie sa iesiti in strada ca sa aparati statul de drept acum este momentul.
Ne vedem la parlament!
P.S. : Facem apel catre toti cetatenii :
FARA VIOLENTA!!!
Fiecare persoana este raspunzatoare de faptele sale si va raspunde in fata legii.
Reamintim ca, miercuri, in plen, deputatii USR au oprit sedinta protestand cu pancarte pe care au scris "Hotii!". Ceva mai devreme, deputatul Stelian Ion a folosit o portavoce pentru a se face auzit atunci cand presedintele de sedinta i-a taiat microfonul.
Proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor este dezbatut, apoi votat, in plenul Camerei Deputatilor, prima camera sesizata, cu un raport din partea comisiei speciale parlamentare conduse de deputatul PSD Florin Iordache ce contine aproximativ 300 de amendamente admise si 400 de amendamente respinse, multe apartinand chiar initiatorilor, adica PSD si ALDE. Pentru dezbaterea acestui raport - cel putin o parte dintre amendamentele respinse vor fi sustinute in plen - a fost alocat un timp de o ora si un sfert din programul sedintei de plen. Ulterior, legea va intra la vot final.