VIDEO Protest cu zeci de mii de femei în India după ce o doctoriță a fost violată și ucisă într-o sală din spitalul în care lucra

VIDEO Protest cu zeci de mii de femei în India după ce o doctoriță a fost violată și ucisă într-o sală din spitalul în care lucra

ai multe proteste au avut loc miercuri noapte în India, după ce vinerea trecută o doctoriță stagiară a fost violată și ucisă. Corpul ei a fost găsit pe jumătate dezbrăcat, cu urme de agresiuni sexuale, într-o sală de seminar a spitalului în care lucra, în Bengalul de Vest. Un voluntar al spitalului a fost arestat pentru crimă.

Victima de 31 de ani avusese o tură de 36 de ore și, pentru că în spital nu exista un spațiu destinat pentru odihnă, a adormit într-o sală de seminar. A doua zi dimineață, colegii ei i-au găsit cadavrul.

Marșul din oraşul Kolkata, Bengalul de Vest, a avut ca slogan „noaptea e a noastră”, care face referire la faptul că femeile din India nu sunt în siguranță noaptea pe stradă și nici în spațiile publice. Pe lângă protestele din orașe, mai multe spitale și-au suspendat activitatea, cerând dreptate pentru victimă, dar și condiții de muncă mai sigure.

„Un protest în masă poate corecta lucrurile”

Proteste mai mici au avut loc și în alte orașe din India, precum Delhi, Hyderabad, Mumbai și Pune. În Kolkata, femeile au mărșăluit cu pancarte și cu lumânări aprinse sau torțe, scrie BBC , conform News.ro.

„Ca societate, trebuie să ne gândim la atrocităţile comise împotriva mamelor, fiicelor şi surorilor noastre. Există indignare faţă de acest lucru în ţară. Pot să simt această indignare”, a declarat premierul Narendra Modi la cea de-a 77-a aniversare a Independenţei ţării, sărbătorită joi.

O femeie care s-a alăturat marșului după miezul nopții, împreună cu fiica ei de 13 ani, a spus că vrea ca protestul să schimbe lucrurile în India. „Un protest în masă poate corecta lucrurile. Femeie trebuie să devină conștiente de drepturile lor”.

„Cât timp mai trebuie să așteptăm să lucrăm fără teamă? Încă 50 de ani?”, a întrebat o studentă, citată de BBC.

Cazul de viol a amintit de o situație similară din New Delhi, din 2012. Atunci, mai mulți bărbați au agresat sexual și rănit grav o studentă, care a murit ulterior. Totul a avut loc într-un autobuz.

În 2022, crimele împotriva femeilor din India au crescut cu 4% faţă de anul precedent, conform datelor Biroului Naţional de Înregistrare a Infracţiunilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Americanca Jordan Chiles rămâne cu bronzul olimpic în sertar: COSR, anunț de ultima oră

2 VIDEO Ce-i face un ucrainean drogat cu ciuperci unei rusoaice

3 Bulai a fost dat afară din casă de soție, o fostă studentă

4 Cazul Crin Antonescu / S-a luptat cu securiștii până a ajuns să-i propună candidați la prezidențiale

5 Generalul Sîrskîi are o nouă veste proastă pentru Rusia