VIDEO Procuroarea Mihaiela Iorga, audiată ca SUSPECTĂ într-un dosar de CORUPȚIE! UPDATE

VIDEO Procuroarea Mihaiela Iorga, audiată ca SUSPECTĂ într-un dosar de CORUPȚIE! UPDATE

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploieşti, ea fiind citată de procurori într-un dosar care vizează fapte de corupţie.

UPDATE/Avocata procurorului Mihaiela Moraru Iorga, Angela Ciurea, a declarat miercuri, la ieșirea de la DNA Ploiești, că procurorii anticorupție i-au adus la cunoștința clientei sale calitatea de suspect pentru pentru favorizarea făptuitorului.

 "Ni s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru favorizarea făptuitorului, fără făptuitor, fără dosare penale și fără să dăm declarații", a afirmat avocata.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că Iorga ar fi suspectă de favorizarea făptuitorului şi fals, iar faptele ar avea legătură cu omul de afaceri Florian Walter şi cu perioada în care acesta era urmărit internaţional.

Iorga nu a făcut declarații la sosirea la DNA:

La data de 4 octombrie, Mihaiela Iorga a fost audiată ca martor la DNA Ploieşti într-un dosar al lui Florian Walter, care s-a aflat în instrumentarea acesteia, fiind ulterior preluat de procurorii structurii teritoriale.

Surse judiciare au declarat, la acel moment, că procurorul a fost chemat pentru a oferi lămuriri în legătură cu o expertiză pe care a cerut-o în dosarul lui Walter, care ar fi fost efectuată, dar care nu ar fi fost ataşată dosarului respectiv.

Procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat, la începutul lunii mai 2015, zeci de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, liderul reţelei fiind omul de afaceri Florian Walter.

Florian Walter era acuzat la acel moment că a pus bazele unui grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, care a desfăşurat, în perioada 2012 - 2014, operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă, pentru realizarea operaţiunilor ilicite.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infracţională a grupului coordonat de Florian Walter este de 4.500.000 euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă 60.494.600 lei (echivalentul a 14.000.000 de euro), sumă supusă procesului de reciclare.

Dosarul Romprest a fost trimis în judecată la doar câteva săptămâni de la data efectuării percheziţiilor, procurorii DIICOT Ploieşti anunţând atunci că cercetările au fost disjunse faţă de omul de afaceri Florian Walter.

Ulterior, dosarul disjuns a fost conexat la o altă cauză instrumentată de DNA Ploieşti care apoi a fost reunită cu o cauză aflată în instrumentarea structurii centrale a DNA.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…