VIDEO Priviți, rușii folosesc obuze fabricate în 1964!/Încă o dovadă că au ajuns pe fundul sacului și cumpără muniție din Coreea de Nord?
Priviți, rușii folosesc obuze fabricate în 1964!/Încă o dovadă că au ajuns pe fundul sacului și cumpără muniție din Coreea de Nord?
“Second army in the world, my a**,” - a Ukrainian soldier says after finding a Russian shell produced in 1964. pic.twitter.com/K0SL5wiuJs
— Visegrád 24 (@visegrad24) September 6, 2022
Serviciile secrete americane consideră că Moscova cumpără muniție pentru artilerie din Coreea de Nord, a relatat New York Times. Informația vine în contextul în care recent s-a aflat și că armata rusă a început să folosească drone de fabricație iraniană, transmite Reuters.
Oficiali guvernamentali americani au declarat pentru NYT că achizițiile făcute de Moscova de la regimul Kim Jong Un arată că sancțiunile au început să aibă efecte și să reducă capacitatea Rusiei de a-și susține invazia în Ucraina.
În articolul de luni New York Times se scrie că informațiile recent declasificate nu au oferit detalii despre ceea ce a fost achiziționat, dincolo de faptul că au inclus proiectile de artilerie și rachete.
Se așteaptă ca Rusia să cumpere mai multe astfel de echipamente, mai notează publicația citată.
„Milioane de proectile de artilerie și rachete”
„Ministerul rus al Apărării este în curs de a achiziționa milioane proiectile de artilerie și rachete din Coreea de Nord pentru a le folosi pe câmpul de luptă din Ucraina", a spus un oficial pentru Reuters.
Oficialul a afirmat că achizițiile indică faptul că armata rusă „continuă să sufere de o lipsă severă de livrări în Ucraina, în parte din cauza controalelor la export și a sancțiunilor".
„Ne așteptăm ca Rusia să încerce să achiziționeze echipamente militare nord-coreene suplimentare în viitor", a declarat oficialul.
Sancțiunile afectează capacitatea Rusiei de a înlocui pierderile de armament
Luna trecută, un oficial american a declarat pentru Reuters că dronele rusești fabricate în Iran au suferit „numeroase defecțiuni". Oficialul a declarat că Rusia plănuia cel mai probabil să achiziționeze sute de vehicule aeriene fără pilot (UAV) din seria Mohajer-6 și Shahed.
Ucraina a lansat recent contraofensive în mai multe locații, inclusiv în jurul orașului Herson, pe care Rusia îl ocupă de la începutul invaziei. În pregătirea acestor atacuri, forțele ucrainene au lovit zonele de aprovizionare rusești, inclusiv cele care conțin artilerie și muniție.
Mai mulți oficiali occidentali au afirmat că sancțiunile occidentale limitează capacitatea Rusiei de a înlocui vehiculele și armele distruse în Ucraina.
Rusia riscă să rămână fără Kalibr și Iskander. Armata ar fi epuizat deja 55% din stocul rachetelor în Ucraina