VIDEO Priviți, Rusia aduce noi sute de tancuri în Ucraina!/Nu ziceau toți că a ajuns pe fundul sacului?

VIDEO Priviți, Rusia aduce noi sute de tancuri în Ucraina!/Nu ziceau toți că a ajuns pe fundul sacului?

Potrivit unui material video publicat de canalul rusesc de televiziune NTV, la 7 decembrie 2022, Rusia a livrat un nou lot de 200 de tancuri T-90M forțelor militare pro-ruse din Republica Populară Lugansk (LNR sau LPR). De asemenea, Forţele Armate Ruse au şi ele tancuri T-72B3M, chiar dacă până acum au pierdut aproape 200 de tancuri de acest tip pe frontul din Ucraina, plus alte sute de vehicule şi tancuri în altă configuraţie, relatează defenseromania.ro .

RPL sau LNR (Republica Populară Luhansk sau Lugansk) și-a declarat independența față de Ucraina în aprilie 2014, alături de Republică Populară Donețk (RPD) și Republica Crimeea (inclusiv Sevastopol).

RPL sau LNR (Republica Populară Luhansk sau Lugansk) și-a declarat independența față de Ucraina în aprilie 2014, alături de Republică Populară Donețk (RPD) și Republica Crimeea (inclusiv Sevastopol).

Potrivit informaţiilor publicate de postul rusesc de televiziune NTV, aceste tancuri T-90M provin direct de la uzina de tancuri Uralvagonzavod, situată în orașul Nijni Tagil. Aceste tancuri vor întări unitățile militare existente ale forțelor armate pro-ruse din regiune. De câteva săptămâni, Rusia a intensificat desfășurarea de tancuri T-90M în teatrele de operații din Ucraina.

T-90M este cea mai recentă generație din familia de tancuri T-90. Acesta a fost prezentat publicului în cadrul ediției 2017 a exercițiului militar Zapad, care a avut loc în perioada 14-20 septembrie 2017.

T-90M este înarmat cu un nou tun 2A46M-4 care poate trage la o distanță mai mare și este cu 15-20% mai precis decât tunul standard 2A46M al T-90. Tunul are o rază maximă de tragere de 3.000 m. Tunul principal poate trage, de asemenea, proiectile ghidate 9M119 Refleks - o rachetă ghidată antitanc care poate fi folosită împotriva țintelor terestre și a elicopterelor care zboară la joasă înălțime, cu o rază de acțiune de 4 până la 5 km.

Armamentul secundar este format dintr-o mitralieră coaxială de 7,62 mm și o stație de arme telecomandată, înarmată cu o mitralieră grea de 12,7 mm montată pe turelă.

Potrivit generalului rus Oleg Leonidovici Salyukov, actualul comandant-șef al forțelor terestre ruse, blindajul T-90M este capabil să reziste la rachete ATGM (Anti-Tank Guided Missile) moderne, inclusiv la racheta antitanc americană Javelin - (n.r. rămâne de văzut dacă T-90M este sau nu rezistent în fata Javelin). Tancul este echipat cu a treia generație de Relikt, care este cel mai modern generaţie a blidajului reactiv ERA (Explosive Reactive Armor).

De asemenea, T-90M este echipat cu elemente ale sistemului Afganit APS (Active Protection System) care sunt montate și pe T-14 Armata.

Echiparea standard a T-90M include, de asemenea, Kalina, o nouă generație a sistemului automat de urmărire a țintelor și un sistem computerizat de control al focului. Sistemul este capabil să urmărească automat și să blocheze continuu tunul principal pe o țintă pe baza informațiilor primite de la diverși senzori până când artileristul decide să angajeze ținta.

Armata rusă a primit la rândul său noi tancuri T-72B3M

Potrivit imaginilor publicate pe rețeaua de socializare Telegram, pe 6 decembrie 2022, Fortele Armate Ruse au luat în primire o nouă versiune îmbunătățită a tancului T-72B3M pentru a înlocui tancurile care au fost distruse sau avariate în timpul luptelor din Ucraina. Această versiune a T-72, cunoscuta ca T-72B3M, ar fi fost îmbunătățită pe baza experienței dobandite in luptă pe frontul din Ucraina.

T-72B3M este o versiune îmbunătățită a T-72B3, care este cea mai recentă versiune modernizată a T-72. Acesta a fost prezentat publicului în octombrie 2014. Rusii sustin ca T-72B3M are același nivel de protecție și putere de foc ca tancul T-90.

Noul T-72B3 păstrează același armament ca și versiunea anterioară, inclusiv un tun 2A46M5 de 125 mm cu țeavă lisă, capabil să tragă o gamă largă de muniție de 125 mm, inclusiv APDS (Armor-Piercing Discarding Sabot), HEF (High-Explosive Fragmentation), HEAT (High-Explosive Anti-Tank) și GM. Tunul poate trage, de asemenea, rachete ghidate antitanc 9M119 Refleks (denumire NATO AT-11 Sniper) cu o rază de acțiune de aproximativ 4.000 m.

În ceea ce privește protecția, noul T-72B3M este dotat cu protecție dinamică în jurul carenei. Turela pare să fie dotată cu o nouă generatie de blindaj ERA (Explosive Reactive Armor) - pe toată circumferința turelei. Partea inferioară a turelei este acum dotată cu o plasă metalică RPG care oferă mai multă protecție împotriva lansatoarelor de grenade. Sistemul este montat și pe tancul T-90M.

În partea dreaptă a turelei este montat un set de opt grenade fumigene, care este acum protejat de o armură Kontakt-1 ERA.

Armata rusă ar fi pierdut un total de 193 de tancuri T-72B3M în Ucraina. Înainte de război, armata rusă avea aproximativ 580 de T-72B3M. Așadar, armata rusă ar fi pierdut aproximativ 1/3 tancuri de acest tip. În ciuda sancțiunilor economice internaționale împotriva Rusiei, producția de tancuri continuă să acopere pierderile de vehicule de luptă inregistrate pe campul de lupta din Ucraina.


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!