VIDEO Priviți! Minciunile Chinei, că nu mai există cazuri de infectare cu coronavirus, date în vileag! La Wuhan, în locul celor 14 spitale închise au înființat 300 de stații de triaj!

VIDEO Priviți! Minciunile Chinei, că nu mai există cazuri de infectare cu coronavirus, date în vileag! La Wuhan, în locul celor 14 spitale închise au înființat 300 de stații de triaj!

Pentru prima dată de când a început epidemie de virus Wuhan în China, Comisia naţională de sănătate a susţinut, pe 19 martie, că nu există noi infecţii în întreaga ţară - la o populaţie de 1,5 miliarde de oameni.

Cu toate acestea, cetăţenii chinezi descriu o realitate diferită.

În Wuhan, punctul focal al epidemiei, rezidenţii au remarcat cozi lungi la spitale, iar, pe de altă parte, se presupune că autorităţile comuniste au amenajat locuri noi pentru a găzdui pacienţii bolnavi.

Într-un videoclip postat pe social media pe 19 martie, un cetăţean chinez arată spitalul Unirii din Wuhan, una dintre cele 46 de unităţi desemnate pentru tratamentul virusului Wuhan. Filmarea postată ilustrează o coadă de persoane în faţa spitalului, iar autorul filmării poate fi auzit spunând: "Uitaţi, uitaţi! Oamenii se aliniază în faţa clinicii de la spitalul Unirii din Wuhan".

T he epoch times.com  a confirmat că filmările au fost făcute în faţa spitalului.

Peste 30 de persoane aşteaptă la coadă, păstrând o distanţă faţă de omul din faţă - lucru pe vremuri neobişnuit în China. Un membru al pazei spitalului poate fi observat în apropiere, îmbrăcat într-un costum de protecţie şi purtând o mască N95.

Cei care aşteaptă la coadă poartă măşti, unii sunt îmbrăcaţi în costume chirurgicale sau pelerine de ploaie - lucru obişnuit în China în timpul focarului iniţial, când populaţia încerca să se protejeze cum putea astfel încât să nu contracteze virusul.

Într-o evoluţie paralelă, un chinez pe care-l vom numi Wu - pentru a-i ascunde identitatea - rezident în oraşul Huanggang, din apropiere, a cerut ajutor, intrând în legătură cu un membru al echipei Epoch Times. Wu susţine că niciun spital din Huanggang sau Wuhan nu îl poate primi pentru a-i pune un diagnostic (având o boală fără legătură cu infecţia produsă de virusul Wuhan), deoarece toate unităţile spitaliceşti pe care le-a vizitat erau pline de pacienţi cu virus Wuhan.

Fiica lui Wu a declarat pentru The Epoch Times într-un interviu telefonic: "Am sunat doctori din Wuhan. Au spus că este foarte posibil ca tatăl meu să aibă o tumoare la rinichi, dar nu l-au putut accepta. ... Spitalele lor sunt pline de pacienţi cu virus".

Pe 19 martie, un muncitor din domeniul construcţiilor a transmis un videoclip despre un nou spital improvizat, creat pe un stadion din suburbiile oraşului Wuhan.

„După această noapte, misiunea noastră este aproape completă”, a scris bărbatul pe media socială. „În curând va funcţiona un nou spital improvizat aici”.

Doamna Li, rezidentă în Wuhan, a declarat pentru The Epoch Times că autorităţile au înfiinţat recent aşa-numitele staţii de triaj din jurul oraşului. De obicei înfiinţate în universităţi, pacienţii diagnosticaţi cu virus sunt ţinuţi acolo în carantină.

„După ce cele 14 spitale improvizate au fost închise [pe 10 martie], au înfiinţat 300 de staţii de triaj. Cred că sunt ca un nou tip de instalaţie improvizată", a spus Li.

Evoluţia a coincis cu prima vizită a liderului chinez Xi Jinping la Wuhan de la izbucnirea epidemiei. În ziua respectivă autorităţile au închis spitalele improvizate, ridicate cu foarte mare vâlvă în presa internă şi internaţională. Autorităţile au făcut din închiderea spitalelor o victorie de imagine, afirmând că nu mai este nevoie de ele deoarece epidemia a fost stinsă.

Doamna Li a mai spus că în Wuhan numeroase persoane sunt lăsate fără diagnostic şi de obicei se autoizolează acasă. „[Din câte ştiu], fiecare complex rezidenţial din [cartierul] Jiang, [o zonă din Wuhan, n.r.] are pacienţi cu virus. Aceştia sunt obligaţi să rămână acasă”.

Doamna Zhang, un alt rezident din Wuhan, ne spune că epidemia este încă mult mai severă decât recunosc autorităţile.

„Dacă focarul nu ar fi încă foarte critic, [guvernul] ne-ar permite să ne întoarcem la muncă. Acum toate drumurile sunt încă blocate, iar întreprinderile nu au reluat producţia în Wuhan”, a spus Zhang într-un interviu telefonic din 17 martie.

Începând cu sfârşitul lunii ianuarie, Wuhan a fost închis. Pentru a preveni răspândirea virusului, locurile de muncă au fost închise, transportul public şi călătoriile rutiere au fost interzise, iar evenimentele publice au fost anulate.

În afară de Xinjiang şi Guizhou, două zone îndepărtate din China care au redeschis recent licee şi şcoli medii speciale, toate şcolile din alte provincii şi regiuni sunt închise. Şcolile Chinei au rămas închise de la vacanţa de Anul Nou Lunar. Clasele sunt organizate online.

Mulţi comentatori pe media socială sunt sceptici faţă de afirmaţiile autorităţilor care spun că epidemia a fost eradicată. Un articol devenit viral, publicat pe un forum de internet chinez, sublinia că pentru a declara o epidemie terminată, sunt necesare trei criterii.

Cele trei criterii sunt: toate şcolile din China se redeschid; Coreea de Nord şi Rusia îşi redeschid frontierele cu China; iar Partidul va ţine evenimentul numit Lianghui („Două sesiuni”), Conferinţa Naţională Consultativă - un eveniment fără însemnătate reală, dar care este considerat un show de putere al regimului comunist.

Conferinţa Naţională din acest an a fost programată iniţial în perioada 3 - 13 martie. Pe 24 februarie, Partidul a anunţat că va fi amânată pe termen nedefinit din cauza epidemiei.

SURSA:  Epoch Times România

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

3 VIDEO Ucraina a lovit pentru prima dată Rusia cu rachete americane ATACMS!

4 Amante ale liderului celui mai periculos clan interlop din Capitală s-au bătut într-un club de fițe din Herăstrău

5 Ce se întâmplă în Europa? / Încă un cablu de comunicații subacvatic a fost tăiat, alte două țări afectate