VIDEO Primele imagini cu momentul în care „dihăniile” HIMARS distrug podul strategic din Rusia

VIDEO Primele imagini cu momentul în care „dihăniile” HIMARS distrug podul strategic din Rusia

Forţele ucrainene au distrus un pod peste râul Seim în regiunea rusă Kursk, a declarat vineri un oficial local, în contextul în care Kievul a continuat să îşi intensifice ofensiva militară transfrontalieră, relatează Politico, citat de News.ro.

„Ca urmare a atacului din partea ucraineană, un pod rutier peste râul Seim în districtul Glushkovsky a fost distrus”, a precizat Alexei Smirnov, guvernatorul interimar al oraşului Kursk, într-un mesaj pe Telegram vineri seara. El nu a furnizat mai multe detalii.

Forțele aeriene ucrainene au distribuit imagini din timpul atacului. „Aviația Forțelor Aeriene participă activ la operațiunile de luptă în direcția Kursk. Piloții ucraineni efectuează lovituri de precizie asupra bastioanelor inamice, concentrațiilor de echipamente, precum și centrelor logistice și rutelor de aprovizionare ale inamicului”, a scris comandantul Forțelor Aeriene, general-locotenent Mikola Oleșciuk.

Canalul Telegram pro-Kremlin Mash a anunţat că forţele ucrainene au lovit podul de mai multe ori cu rachete HIMARS. Distrugerea podului întrerupe accesul la cel puţin 27 de aşezări, potrivit Mash, care a precizat că podul era o rută principală de evacuare pentru civili.

Site-ul media al opoziţiei ruse, Istories, a notat că podul se afla într-o „zonă cheie logistică a forţelor armate ruse”.

Forţele Kievului şi-au continuat vineri înaintarea în regiunea Kursk. „Soldaţii noştri continuă să lupte, avansând în diferite direcţii de la 1 la 3 kilometri”, a declarat generalul Oleksandr Sirskii, comandantul armatei ucrainene, preşedintelui Volodimir Zelenski, în timpul şedinţei de stat major de vineri. „În general, situaţia este sub control”, a spus Sirskii.

Când Zelenski l-a întrebat dacă există noi prizonieri de război, Sirskii a spus că speră că forţele ucrainene vor lua mulţi în zona satului Malaya Lokna.

Între timp, forţele ruse avansează în regiunea Doneţk. Administraţiile locale au raportat vineri că soldaţii Moscovei s-au apropiat la mai puţin de 10 kilometri de Pokrovsk şi Myrnohrad, două oraşe de importanţă strategică din regiune. Acestea au îndemnat rezidenţii locali să evacueze.


Citește și:

populare
astăzi

1 Povestea celei mai scumpe mașini românești dinainte de Revoluție. „Dacă se fabrica în serie spărgeam Toyota”

2 „Lumea se află în pragul unui al Treilea Război Mondial”

3 Iubitul uneia dintre doctorițele arestate de la Spitalul Pantelimon ar fi încercat să se sinucidă într-o toaletă publică din Brașov

4 Ucraina a lovit cea mai importantă arteră de aprovizionare a trupelor ruse din Kursk

5 Rusia schimbă tonul! / Patrușev acuză direct NATO de implicare în operațiunea ucraineană asupra Kursk