VIDEO Președintele Iranului a murit în accidentul de elicopter de duminică

VIDEO Președintele Iranului a murit în accidentul de elicopter de duminică

Un elicopter în care se aflau președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul iranian de Externe s-a prăbușit duminică în timp ce traversa o zonă muntoasă, în condiții de ceață densă, a declarat un oficial iranian pentru Reuters. Inițial, televiziunea de stat iraniană anunța că aparatul de zbor a aterizat forțat, însă informațiile ulterioare, transmise de presa internațională, au indicat că elicoperul s-a prăbușit. Echipele de intervenție au ajuns la fața locului, misiunea lor fiind îngreunată de condițiile meteo dificile din zonă. Agenția de stat Mehr și vicepreședintele iranian Mohsen Mansouri au confirmat decesul tuturor pasagerilor aflați la bordul aeronavei.

Elicopterul prăbușit care îl transporta pe președintele iranianFoto: Handout / AFP / Profimedia

08:15Televiziunile din Iran difuzează rugăciuni pentru victimele accidentului aviatic între programele de știri, relatează CNN. Acestea au fost introduse după anunțul că Ebrahim Raisi, ministrul de externe și alte șapte persoane au murit în avionul care s-a prăbușit duminică în provincia Azerbaidjanul de Est.

08:05Guvernul iranian a convocat „o ședință de urgență” ca urmare a confirmării deceselor președintelui și ministrului de externe în urma prăbușirii elicopterului, anunță agenția de stat IRNA.

Imagini de la ședința arată scaunul în care stă de obicei Raisi gol și acoperit cu o pânză neagră în memoria președintelui, potrivit unei fotografii distribuite de agențiile de stat, preluate de CNN.

Ziua și detaliile procesiunii de doliu vor fi anunțate în viitor, a informat agenția de stat FARS.

07:54Televiziunea de stat din Iran a confirmat moartea președintelui Ebrahim Raisi și a ministrului de externe Hossein Amir-Abdollahian în accidentul de elicopter, informează Reuters.

07:19Toți pasagerii elicopterului care îl transporta pe președintele și ministrul iranian de externe au fost martirizați, anunță agenția de stat Mehr

Un elicopter care transporta președintele Ebrahim Raeisi și ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian s-a prăbușit duminică într-o zonă densă de pădure din Azarbaijanul de Est.

Luni dimineață, s-a anunțat că toți pasagerii elicopterului prăbușit au fost martirizați.

Pasagerii elicopterului, printre care Ebrahim Raeisi, Hossein Amir-Abdollahian, guvernatorul provinciei Azerbaidjan de Est din Iran, Malek Rahmati și ayatollahul Mohammad Ali Ale-Hashem, reprezentantul Liderului Revoluției Islamice în provincia Azerbaidjan de Est, împreună cu alte câteva persoane au fost martirizați în incident.

07:08Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit împreună cu ministrul său de externe în urma prăbușirii elicopterului său, a anunțat luni agenția de presă iraniană Mehr, transmite Reuters.

06:14„Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

Televiziunea de stat iraniană raportează că „nu există niciun semn de viață” la locul prăbușirii elicopterului, potrivit Associated Press și Reuters.

Situl se afla peste o vale abruptă, iar salvatorii nu au ajuns încă la el, a informat presa de stat.

Între timp, un oficial iranian a declarat pentru Reuters că elicopterul care îl transporta pe președinte a fost complet ars și că așteptările sunt mici că acesta ar fi supraviețuit accidentului.

Nu a existat încă o declarație oficială din partea guvernului iranian.

Explicație foto: Aeronava prăbușită care îl transporta pe președintele iranian. Sursă foto: Handout / AFP / Profimedia


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii