VIDEO Parchetul General s-a autosesizat în cazul promovării de către Diana Şoşoacă a simbolurilor legionare și antisemite

VIDEO Parchetul General s-a autosesizat în cazul promovării de către Diana Şoşoacă a simbolurilor legionare și antisemite

Parchetul General s-a autosesizat în cazul Dianei Șoșoacă, după ce aceasta a afirmat, într-un videoclip postat pe YouTube: “Trăiască Legiunea și Căpitanul, Omorâți de aceeași putere jidănească care a acționat și acum”, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Potrivit surselor citate, este vorba de încălcarea articolului 5 din OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Ce prevede Articolul 5 din POUG 31:

  • Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.

„S-a terminat cu România, nu mai există stat”

„Din acest moment, s-a terminat cu România, nu mai există stat, nu mai există nimic. Nu pot să spun decât trăiască Legiunea și Căpitanul care au fost omorâți de aceeași putere jidănească care a acționat și acum. Rușine tuturor”, a spus Diana Șoșoacă în timpul liveului.

Ea a explicat că are o problemă cu „khazarii, cu evreii care-și bat joc de români, cum am cu nemții, ucrainenii care-și bat joc de România”.

„Nu e normal să vii tu, Israel, cu voi evreii și să impuneți istoria evreilor. Ce, suntem evrei, să învățăm istoria voastră? Duceți-vă, bă, la voi în Israel! Ah, mă scuzați, aia nu e țara voastră, e a Palestinei!”, sunt declarațiile antisemite ale președintei partidului SOS România, citată de Digi24.


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 O hartă care dă fiori...

3 Mare dreptate are! / Rareș Bogdan, text de o duritate fără precedent în scandalul Șoșoacă

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesant amănunt!