VIDEO Orban, primit la Băile Tușnad cu o șapcă de husar

VIDEO Orban, primit la Băile Tușnad cu o șapcă de husar

Premierul ungar Viktor Orban a postat pe rețelele sociale imagini video de la sosirea la Băile Tușnad, unde participă la Universitatea de Vară. Orban este considerat calul troian al Rusiei în UE și NATO.

Imaginile îl arată pe Orban întâmpinat la Băile Tușnad de un bărbat îmbrăcat în costum militar de husar care îi înmânează premimerului ungar o șapcă militară tradițională.

Costumul militar de husar are o simbolistică importantă în campaniile de imagine ale lui Viktor Orban, care promovează naționalismul și revizionismul. El a făcut apel constant la trecutul glorios al Ungariei și a sprijinit politicile revizioniste ale Rusiei, proomovând harta Ungariei Mari din care fac parte Transilvania și teritorii aflate acum în componența Slovaciei, Ucrainei și Serbiei.

Orban va susține sâmbătă dimineață un discurs la Băile Tușnad, așa cum a făcut-o în ultimii 15 ani. La Tușnad el a lansat în urmă cu un deceniu teoria democrației iliberale și tot aici a făcut comentarii rasiste în urmă cu doi ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii