VIDEO O intoxicare a Rusiei este în plină desfășurare

VIDEO O intoxicare a Rusiei este în plină desfășurare

Agențiile de presă ale Moscovei, dar și alte mari publicații rusești scriu că un „grup de sabotori” ucraineni s-a infiltrat în regiunea rusă Briansk și a luat ostatici, iar forțele FSB, Rosgvardia și ale armatei au intrat în luptă cu „sabotorii”. De precizat că pe agențiile de presă ale Kremlinului, dar și în alte ziare, aceasta este principala știre.

Operațiune a forțelor FSB și RosgvardiaFoto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

15:52TASS scrie, că „potrivit ultimelor informații, sabotorii ucraineni au încetat să mai fie activi. Martorii oculari intervievați de TASS au sugerat că aceștia s-ar fi ascuns pe teritoriul ucrainean, dar până în prezent nu a existat nicio confirmare oficială a acestui lucru.”

Serviciul de securitate FSB al Rusiei a transmis că situația din regiunea Briansk este „sub control", a relatat și RIA Novosti.

15:05Belarusul a reacționat și el, în condițiile în care granița sa cu Rusia se află la câteva zeci de kilometri de cele două sate unde ar fi avut loc incidentele. Comitetul de Stat pentru Frontiera de Stat din Belarus a declarat că Minskul are suficiente forțe pentru a-și păzi frontiera, transmite TASS.

14:22Agenția Reuters amintește că Rusia a mai acuza în trecut infiltrarea de sabotori ucraineni în Briansk. În decembrie, FSB a susținut că un „grup de sabotaj" ucrainean format din patru persoane a fost „lichidat" în timp ce încerca să intre în Briansk.

14:17Vladimir Putin a calificat incidentul din regiunea de graniță Bryansk drept un „act terorist”, președintele rus afirmând că atacatorii au tras asupra unei mașini civile deși văzuseră că în ea se aflau copii, transmite Ria Novosti.

14:13Cele două sate din regiunea rusă Bryansk despre care Moscova spune că au fost atacate de „sabotori ucraineni” sunt foarte aproape de frontiera dintre cele două țări.

13:30Oliver Carroll, corespondent al The Economist, scrie pe Twitter că „`Incursiunea grupului de diversiune ucrainean` în Briansk pare, ei bine, un pic trucată”.

„Uniforme complet curate, interpretări slabe, efecte sonore la comandă. Întrebarea este pentru ce este folosit (incidentul)”, a adăugat Carroll.

13:21Pe rețelele de socializare a apărut un nou clip cu „voluntarii ruși” ce ar acționa în regiunea Briansk. În clip cei doi spun că reprezintă o „armată de liberare” și îndemnă populația Federației Ruse să lupte împotriva regimului sângeros al lui Putin:

13:12Vladimir Putin și-a anulat o vizita pe care trebuia să o facă în Stavropol „din cauza situației din regiunea Briansk”, a declarat Dmitri Peskov, potrivit RIA Novosti.

12:57Mihailo Podolyak, un consilier important al lui Zelenski, a spus că „povestea” este vorba de o provocare a Moscovei.

„Povestea despre grupul de sabotaj ucrainean din Federația Rusă este o provocare deliberată clasică. Federația Rusă vrea să își sperie poporul pentru a justifica atacul asupra unei alte țări și sărăcia tot mai mare după un an de război. Miscarea partizanilor din Rusia devine din ce în ce mai puternică și mai agresivă. Temeți-vă de partizanii voștri...”, a scris Podolyak pe Twitter.

12:51Kremlinul a transmis că se iau măsuri pentru a distruge „teroriștii ucraineni" care au organizat atacul transfrontalier. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin primește informări regulate de la agențiile de securitate și de la ministrul apărării, Serghei Șoigu, cu privire la această situație.

Peskov a negat informațiile potrivit cărora Putin ar intenționa să organizeze joi o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate

12:46Pe Telegram și Twitter a apărut un clip video al unui „Corp de Voluntari Ruși” ce susțin că sunt în spatele atacului. Mai mulți utilizatori Twitter au remarcat că acest clip cu doi bărbați în echipament imaculat este cel puțin bizar și ar putea indica o operațiune sub steag fals a Rusiei.

12:34TASS mai scrie, citând o sursă din rândul forțelor de ordine, că sabotorii au atacat atât Lyubechan, cât și Sushany, localități aflate la circa 15 km în linie dreaptă. Este vorba despre câteva zeci de persoane înarmate, a spus sursa.

11:51Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a transmis că, împreună cu forțe ale ministerului rus al apărării, „ia măsuri pentru a-i anihila pe naționaliștii ucraineni înarmați care au încălcat frontiera de stat în districtul Klimovskiy din regiunea Briansk".

Principala știre a presei Kremlinului: Zeci de sabotori ucraineni au atacat două localități din Rusia

„Un grup de sabotori ucraineni s-a infiltrat în două sate, luând ostatici localnici într-unul dintre ele. Soldații din Rosgvardia au intrat în luptă cu militanții", a afirmat TASS, citând o sursă anonimă din cadrul serviciilor de securitate rusești.

Citând serviciile locale de urgență, agenția de știri RIA a scris că mai multe persoane au fost luate ostatice într-un magazin din satul Lubechanye, la mai puțin de un kilometru de granița Rusiei cu Ucraina.

Anterior, un oficial regional rus declarase că un „grup de sabotaj" ucrainean a împușcat și ucis o persoană după ce a trecut în Rusia din Ucraina.

„Astăzi, un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a pătruns în districtul Klimovsky, în satul Lubechanye. Sabotorii au tras asupra unei mașini în mișcare. În urma atacului, un locuitor a fost ucis și un copil de zece ani a fost rănit", a scris guvernatorul din Briansk, Alexander Bogomaz, pe canalul său de Telegram.

El a adăugat că forțele armate ucrainene au lansat, de asemenea, un atac cu drone și au tras obuze de artilerie asupra altor zone din apropierea graniței.

(foto articol: © Elenarostunova | Dreamstime.com )


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite