VIDEO. Momentul în care o dronă ucraineană lovește un bloc cu 16 etaje din Moscova

VIDEO. Momentul în care o dronă ucraineană lovește un bloc cu 16 etaje din Moscova

Ucraina a lansat luni noapte un atac masiv cu drone asupra unor regiuni din Rusia, inclusiv asupra Moscovei. Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că în cursul nopţii 144 de drone ucrainene au fost doborâte deasupra teritoriului rus în nouă regiuni, inclusiv 20 în regiunea Moscova, unde zeci de zboruri au fost suspendate, după ce trei aeroporturi au fost închise, relatează Ukrainskaia Pravda şi Reuters. În capitala Rusiei, o femeie a murit după ce o dronă ucraineană a lovitul blocul cu 16 etaje în care locuia.

Dronele ucrainene au vizat luni noaptea regiunea Moscovei. Atacul a fost cel mai mare de la începutul războiului. O femeie de 46 de ani a fost ucisă când un UAV a lovit o clădire rezidențială cu 16 etaje, a spus guvernatorul regiunii, potrivit Nexta pe platforma X. Acesta este primul atac în care un cetățean rus își pierde viața în urma unui atac cu UAV în regiunea Moscovei.

Atacurile urmează unei avalanşe de drone lansate de Ucraina la începutul lunii septembrie, care au vizat în principal instalaţiile energetice şi electrice ale Rusiei. Acestea au loc într-un moment critic al războiului, Rusia continuând ofensiva în estul Ucrainei, în timp ce se străduieşte să expulzeze din Kursk forţele Kievului, care au trecut graniţa sa de vest într-o incursiune surpriză în luna august.

Ucraina a făcut presiuni asupra Statelor Unite pentru a obţine permisiunea de a utiliza arme mai puternice, furnizate de Occident, pentru a provoca pagube mai mari în interiorul Rusiei şi pentru a reduce capacitatea Moscovei de a-şi continua atacurile asupra Ucrainei, pe care a invadat-o în februarie 2022.


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

2 Cum ajung românii să ofere „bani gratis” băncilor. Greșeala uriașă pe care o facem când economisim

3 Cine erau Denisa și Delia, cele două tinere ucise la Constanța cu sânge rece. Concubina criminalului și fiul ei de 15 ani ar fi fost implicați

4 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

5 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze