VIDEO Marian „Ceaușescu” Moroșanu, lovit lângă Curtea de Apel București de un fost procuror inculpat în dosarul lui Tudor Pendiuc

VIDEO Marian „Ceaușescu” Moroșanu, lovit lângă Curtea de Apel București de un fost procuror inculpat în dosarul lui Tudor Pendiuc

Inculpatul Mihai Petriea din Dosarul Publitrans al lui Tudor Pendiuc l-a agresat pe activistul Marian „Ceaușescu” Moroșanu miercuri, 13 iulie, imediat după audierile care au avut loc la Curtea de Apel București, relatează Ziare.com .

Petriea s-a arătat deranjat că revoluționarul îl filma și îi punea întrebări legate de faptele de care este acuzat. Fiul fostului procuror, inculpat și el în dosar, a încercat să își liniștească tatăl.

Mihai Petriea (fost procuror) și Doru Alexandru Petriea (fost ofițer de poliție judiciară) sunt acuzați că le-au dat un „pont” lui Tudor Pendiuc că urma să fie vizat de percheziții DNA.

Cei doi au fost implicați într-o altercație la ieșirea din instanță, când Marian Moroșanu, zis „Ceaușescu”, îi aștepta să îi filmeze și să îi întrebe de ce l-au avertizat pe fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, că urma să fie vizat de perchezițiile DNA în Dosarul Publitrans.

Mihai Petriea (stanga) si fiul sau, Doru Alexandru Petriea, ambii inculpati in dosarul lui Pendiuc FOTO Ionut Muresan

Mihai Petriea (stânga) și fiul său, Doru Alexandru Petriea, ambii inculpați în dosarul lui Pendiuc FOTO Ionuț Mureșan

Mihai Petriea a fost cel care a sărit la bătaie, atacându-l pe cel care îl filma cu pumnii și cu picioarele.

Cei doi au scăpat „ieftin” la fond, deoarece Tribunalul București le-a dat, fiecăruia, câte o amendă penală.

Opt ani de pușcărie pentru Tudor Pendiuc în „Dosarul Publitrans”

Fostul primar al municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, pe dată de 12 februarie 2020, la 8 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

mihai petriea 2

În acelaşi dosar, fiica lui Pendiuc, Emanuela, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani. Asta pentru că - spun procurorii - o parte din mita pe care Tudor Pendiuc ar fi primit-o în acest caz de la afaceristul Valentin Vișoiu ar fi constat într-un apartament în București, într-un ansamblu rezidențial, în valoare de 130.900 de euro, pentru fiica sa.

mihai petriea

Afaceristul Valentin Vişoiu (acţionar la CNCD SA, SC Conarg SA, Conarg Real Estate SRL) a primit 7 ani şi 8 luni de închisoare, iar Gheorghe Văsîi şi Constantin Scarlat (reprezentanţi ai SC Girexim Universal SA şi SC CNCD SA) - câte 6 ani de închisoare fiecare.

Cum a motivat instanța de fond pedepsele din dosarul lui Pendiuc

Instanța a explicat motivele pentru care a hotărât să îl condamne pe Tudor Pendiuc la o pedeapsă de 8 ani de închisoare.

„Față de întreagă activitate infracțională pe larg expusă în prezenta sentință, instanța de judecată apreciază că numai executarea în mediu carceral este aptă să asigure scopul preventiv și educativ al pedepsei ce urmează a fi aplicată inculpatului, modul concret de săvârșire a faptelor reprezentând un criteriu care stă la baza funcției de exemplaritate ce trebuie să primeze”, motivează Tribunalul București.

De asemenea, judecătorul fondului a explicat de ce a condamnat-o pe fiica fostului primar la 5 ani de pușcărie. În timpul procesului, Emanuela Pendiuc s-a apărat și a susținut că banii pentru apartament i-a avut din economii, de la bunica sa și dintr-un împrumut de la un prieten. Instanța a desființat această apărare.

„Instanța de judecată nu poate primi apărarea inculpatei Pendiuc Emanuela-Elena în sensul că apartamentul a fost achitat din fonduri proprii și din donații din partea bunicii (avansul contractului de vânzare - cumpărare), respectiv dintr-un împrumut de bani primit de la numitul Inal Cagri, în condițiile în care toate aceste afirmații sunt contrazise de probele administrate în cauză. Astfel, relativ la economiile pretins a fi fost făcute, deși inculpata a afirmat că a lucrat încă din timpul studenției, nu a reușit să facă dovada împrejurării că sumele de bani astfel câștigate îi ajungeau atât pentru plata chiriei, a utilităților și nevoilor proprii, cu atât mai mult cu cât în perioada de referință nu figurează cu depozite la bănci”, explică Tribunalul București.

Acuzațiile procurorilor DNA în „Dosarul Publitrans”

Dosarul are legătură cu un contract de achiziţie a unor autobuze de către SC Publitrans 2000 SA, societate care asigura transportul public local în Piteşti, având ca acţionar unic Consiliul Local Piteşti.

Potrivit DNA, în strategia de dezvoltare durabilă a serviciului de transport public local de călători în municipiul Piteşti era prevăzut că Publitrans să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, achiziţionate de Consiliul Local prin alocare de fonduri.

Anchetatorii susţin că fostul primar Tudor Pendiuc a făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între Publitrans şi societăţile private CNCD/Girexim Universal SA, în folosul ultimelor două firme.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”