VIDEO MAI: 20 de descinderi la nivel naţional, la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni
Un număr de 20 de descinderi la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni, inclusiv infracţiuni grave precum tâlhărie şi trafic de droguri, sunt în desfăşurare la nivel naţional, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.
Potrivit acesteia, vineri, pe întreg teritoriul ţării, a avut loc o acţiune de amploare a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu structurile teritoriale, pentru identificarea persoanelor care deţin ilegal arme şi aparţin unor grupări infracţionale sau se află în stare conflictuală cu alte persoane.
"Ca urmare a acţiunii de ieri sunt cercetate 40 de persoane pentru săvârşirea unor infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, au fost indisponibilizate 33 de arme, 330 de cartuşe şi peste 8.500 de proiectile destinate armelor tip airsoft. S-au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de peste 130.000 de lei", a afirmat purtătorul de cuvânt.
De asemenea, în ultimele 24 de ore în cadrul acţiunilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice la nivelul întregii ţări, au acţionat aproximativ 9.000 de poliţişti şi 3.000 de jandarmi, fiind constituite peste 4.500 de patrule. Efectivele MAI au intervenit la peste 3.600 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost prinşi în flagrant delict 130 de autori de infracţiuni şi au fost depistate opt persoane urmărite naţional sau internaţional, a mai spus Dajbog.
În cadrul celor 400 de acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor ilegale, au fost aplicate aproape 8.000 de sancţiuni contravenţionale şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 140.000 de lei.
Vineri, în cadrul dispozitivelor rutiere special constituite au fost verificate 320 de autovehicule, fiind aplicate 150 de sancţiuni contravenţionale, a adăugat oficialul, precizând că în urma aceleiaşi acţiuni au fost indisponibilizate 30 de autoturisme şi constatate cinci infracţiuni, printre care infracţiunea de conducere sub influenţa unor substanţe psihoactive.
Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că pe lângă acţiunile de combatere, efectivele ministerului desfăşoară şi activităţi preventive la nivelul întregii ţări acordând atenţie maximă zonelor cu risc crescut de producere a unor incidente grave.
"Prin prezenţa activă, în teren, în mijlocul comunităţii, a poliţiştilor şi jandarmilor se urmăreşte descurajarea persoanelor care intenţionează să comită fapte ce pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor de bună-credinţă. Vă asigurăm că, în cazul producerii unor evenimente grave sau cu potenţial de a degenera, efectivele Poliţiei şi Jandarmeriei vor interveni rapid împotriva celor ce ameninţă ordinea şi liniştea publică, indiferent de calitatea acestor persoane", a conchis oficialul MAI. AGERPRES