VIDEO Georgescu, nou mesaj pentru Iohannis: „Corupția a născut un nou dictator, iar moașa la naștere i-a fost chiar PSD-PNL”

VIDEO Georgescu, nou mesaj pentru Iohannis: „Corupția a născut un nou dictator, iar moașa la naștere i-a fost chiar PSD-PNL”

Fostul candidat independent la președinție Călin Georgescu a reacționat duminică seară, după ce coaliția partidelor proeuropene a ajuns la o înțelegere pentru alcătuirea noului guvern, acuzându-le pe acestea că sunt „moașa la naștere” a unui dictator, într-o evidentă referire la președintele Klaus Iohannis, al cărui mandat continuă prin decizia Curții Constituționale.

„După 35 de ani, avem din nou la putere un dictator și un guvern al modernului Partid Comunist Român, în interpretarea PSD-PNL”, a denunțat Georgescu, într-un mesaj video publicat pe contul lui de Facebook.

Ce a spus Călin Georgescu:

  • După 35 de ani, avem din nou la putere un dictator și un guvern al modernului Partid Comunist Român (PCR, n.r.), în interpretarea PSD-PNL. 1.116 oameni au fost uciși pentru libertate în urmă cu 35 de ani. Și ce avem noi acum? Dictatură, din nou.
  • Cadoul nostru de Crăciun de la politicieni pentru anul acesta este tirania. Azi aș fi spus că a murit democrația, dar ea încă trăiește prin noi înșine.
  • Totuși, azi am asistat la un eveniment diabolic.
  • Corupția este înglobarea unor păcate de moarte, așa cum le numește religia noastră. De aceea corupția va muri sigur, în curând.
  • Corupția a născut un nou dictator, iar moașa la naștere i-a fost chiar PSD-PNL. Întreaga lume a văzut azi renașterea dictaturii în Europa, cu ajutorul unor instituții viciate de corupție.
  • Păcatele voastre, domnilor politicieni, sunt capitale. Și va asigur că nu veți fi iertați nici de oameni, nici de Dumneeu. Noi, poporul român, vă asigur că vom învinge.
  • Corupția și dictatura se vor prăbuși din nou, pentru că, deși nu este ușor, rămâne sigur o regulă universal valabilă, și anume că binele învinge întotdeauna răul.
  • Poporul român este binele, în timp ce politicienii corupți sunt definiția răului absolut.

Sâmbătă seară, el i s-a adresat în mod „direct și precis” președintelui Klaus Iohannis, îndemnându-l pe acesta să părăsească funcția de șef al statului.

„Mandatul dumneavoastră se încheie. Întreb: vreți să rămâneți președinte în mod abuziv? Atunci veți fi unul ilegal, imoral și infracțional”, a spus Călin Georgescu, într-un live difuzat pe contul de YouTube „Noi. Poporul”.

Duminică, preşedintele Klaus Iohannis a organizat consultări la Palatul Cotroceni cu partidele politice pentru desemnarea unui nou premier. El a precizat că negocierile dintre PSD, PNL, UDMR și minorități continuă. Șeful statului a mai anunțat și că, după alegerea președinților celor două Camere ale Parlamentului, va face în scurt timp și o propunere de premier.

PSD, PNL, UDMR și minoritățile au mers împreună la consultări. USR a mers separat la întâlnire, iar AUR, SOS și POT au refuzat să participe.

Consultările au avut loc la o zi după ce, teoretic, mandatul lui Klaus Iohannis se încheie. Pe 6 decembrie, odată cu anularea alegerilor prezidențiale, Curtea Constituțională a României a decis ca acesta să rămână în funcție până la alegerea unui nou președinte.

Iohannis a motivat pe 18 decembrie că rămânerea lui în funcție și după expirarea mandatului, pe 21 decembrie, nu este o ingerință a sa, ci o prevedere clară din Constituție, pe care Curtea Constituțională (CCR) a vrut să o sublinieze. „Dacă aș pleca, ar trebui să plec doar prin demisie. Nu aș face-o fără o motivație extrem, exrem de solidă. Și aș face-o doar dacă ar exista un interes public major”, a susținut Iohannis.

„Nu este o ingerință din partea mea în treburile constituționale, ci este articol de Constituție că mandatul se încheie când noul președinte depune jurământul. Punct, fără nicio posibilitate de interpretare. CCR nu mi-a prelungit mandatul, cum eronat vehiculează unii politicieni, care probabil nu au avut timp să citească acest articol deși are doar un rând. CCR a subliniat că există acest articol și acesta se aplică. CCR a spus, atenție, că este lege și legea se aplică. Eu nu pot să plec. Cum să plec dacă Constituția îmi spune că trebuie să stau? Nu este o alegere”, a declarat miercuri seară Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Ulterior în cursul zilei de duminică, PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naționale au convenit asupra listei cu propunerile de miniştri.

Guvernul va avea 16 ministere, iar premierul va fi de la PSD, cel mai probabil în persoana lui Marcel Ciolacu.

PSD şi PNL vor avea fiecare câte un vicepremier – Marian Neacşu şi Cătălin Predoiu, care va fi şi ministru de Interne.

PSD va avea opt ministere, inclusiv Justiţia, PNL urmează să conducă șase ministere, iar UDMR va gestiona Dezvoltarea şi Finanţele.

Teza privind ilegalitatea rămânerii în funcție a lui Klaus Iohannis în funcție, după 21 decembrie, este vehiculată constant și de liderul partidului de dreapta radicală AUR, George Simion.

De altfel, Simion anunțat duminică seară că formațiunea sa îl va sprijini pe Călin Georgescu în cazul în care acesta va candida din nou, la alegerile prezidențiale de anul viitor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum, mă, Căcărău candidat la președinție? E tot ce v-a băznit mintea? / Co-autor la tentativa de lovitură de stat din 2012, nu mai are job de zece ani..…

2 Foarte interesant!

3 Gigi Becali, parlamentar AUR / „La Facultatea de Ecologie, eu am ajuns în anul trei fără să știu unde este”

4 Cine sunt miniștrii din Guvernul Ciolacu 2

5 Anca Alexandrescu, „clona” lui Călin Georgescu, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale