VIDEO Filmarea din drona turcească Bayraktar cu momentul găsirii epavei elicopterului în care murit președintele Iranului

VIDEO Filmarea din drona turcească Bayraktar cu momentul găsirii epavei elicopterului în care murit președintele Iranului

O dronă turcească Bayraktar a căutat timp de 7 ore și 27 de minute elicopterul cu care s-a prăbușit președintele iranian Ebrahim Raisi. Autoritățile turce au făcut publice imagini cu momentul în care a fost găsită epava.

Ministerul Afacerilor Externe iranian a solicitat duminică seara un elicopter de căutare și salvare cu viziune nocturnă de la Ministerul Apărării din Turcia. Autoritățile de la Ankara au trimis și o dronă Bayraktar pe lângă elicopter.

Dar cele două țări au avut 4 ore de contre diplomatice, deoarece drona trimisă de turci avea armament la bord, iar autoritățile iraniene nu au permis intrarea acesteia. A fost nevoie de scoaterea armamentului pentru ca drona să poată intra în Iran.

Din cauza condițiilor meteo, drona a trebuit să zboare la o altitudine joasă, de doar 3.000 de metri. După două ore, drona a detectat prima sursă de căldură și a trimis imaginile autoritățile iraniene, care au trimis echipele de salvare în zona indicată.

Drona a părăsit teritoriul Turciei după mai bine de 7 ore.

Raisi și ministrul iranian de Externe au murit în accidentul de elicopter produs duminică. Cadavrele lor au fost recuperate luni dimineața de la locul accidentului.

Elicopterul în care se afla Raisi era un model fabricat în Statele Unite și care nu a mai putut fi importat în Iran după 1979.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii