VIDEO Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani/13 răniți, o victimă intubată

VIDEO Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani/13 răniți, o victimă intubată

O explozie puternică s-a produs vineri la magazinul de bricolaj Dedeman din Botoșani. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Din primele informații, mai multe persoane au fost rănite, iar peste o sută de oameni, clienți și angajați, s-au autoevacuat. Salvatorii caută în interiorul magazinului alte posibile victime.

Explozie la un magazin Dedeman din BotoșaniFoto: Inquam Photos / Denis Grosu

Principalele informații despre explozia de la Dedeman Botoșani, LIVETEXT:

Sursa exploziei ar fi o centrală de gaz

Primele informații arată că explozia de la magazinul Dedeman din Botoșani ar fi avut loc la o centrală de gaz, a declarat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. El a precizat că toți cei 12 răniți sunt angajaţii magazinului.

11:58Zece bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 32 şi 63 de ani, au fost răniți, potrivit ISU Botoșani.

„Este vorba de 13 victime, 12 salvate de echipajele de pompieri, una s-a prezentat singură în UPU SMURD. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic. A fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la un spital de arşi din ţară”, a transmis ISU Botoşani, citat de News.ro.

Celelalte victime prezintă arsuri si traumatisme.

11:19Elicopterul SMURD BlackHawk de la București urmează să decoleze spre Botoșani, la intervenție, a anunțat DSU.

11:13Numărul persoanelor transportate la spital a ajuns la 12, conform DSU, care precizează că una dintre victime este în stare gravă, intubată.

FOTO: Inquam Photos / Denis Grosu

11:10Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis că, până la acest moment, 10 persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale, iar alte 110 persoane, angajați și clienți, s-au autoevacuat.

De asemenea, au fost constituite echipe de căutare salvare, care verifică dacă există și alte persoane rămase blocate.

„Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate mai multe echipaje de intervenție ale ISU, IGAv și Serviciul Județean de Ambulanță. Totodată, având în vedere amploarea situației de urgență, elicopterul SMURD de la Iași a fost trimis în zona, iar avionul SMURD este în așteptare pregătit să intervină”, spune DSU.

11:01Zece persoane au fost rănite în urma exploziei urmate de incendiu în magazinul de construcții aflat la intrarea în municipiul Botoșani, dinspre Suceava, potrivit SU Botoșani.

„Zece persoane au fost rănite și primesc îngriji medicale. Toate sunt conștiente și prezintă diferite arsuri si traumatisme. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin. Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor”, a transmis ISU Botoșani.

10:54Primarul din Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat la Antena 3 că zece oameni au fost răniți și transportați la spital. Ei sunt angajați ai magazinului, conform edilului.

Monitorul de Botoșani scrie ca explozia a avut loc la magazinul Dedeman, aflat la marginea orașului, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, pompieri şi 6 ambulanțe şi ambulanța de victime multiple.

Update Ora 10.41: Din primele informații, șapte persoane au fost rănite și primesc îngrijiri medicale. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin, a anunțat ISU Botoșani.

Se intervine pentru căutarea altor persoane care ar fi putut fi surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului.

„Explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoșani.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

Misiunea este în dinamică”, a anunțat ISU Botoșani.

Vom reveni


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii