VIDEO Destinații de vacanță preferate de turiștii români în Turcia și Grecia sunt devastate de incendii

VIDEO Destinații de vacanță preferate de turiștii români în Turcia și Grecia sunt devastate de incendii

Un incendiu uriaș s-a produs într-o stațiune celebră din Turcia, acolo unde își petrec vacanța foarte mulți români. Flăcările care s-au extins rapid în mai multe zone din Kușadasî, amenință deja case și hoteluri. Probleme mari din cauza incendiilor de vegetație sunt și în Grecia.

Speriați de flăcări, mulți turiști aflați în vacanță în Kușadasî au plecat imediat din zonă. Alții au rămas însă și speră ca pericolul să fie lichidat și să-și continue vacanța.

Incendiile afectează și Grecia. O pădure aflată în apropiere de Atena a ars. Rafalele puternice de vânt au trimis fumul spre centrul capitalei elene, unde s-a simtit un miros de lemn ars. În toată țara, 40 de incendii de pădure au izbucnit de ieri dimineață, au anunţat pompierii.

„Este un fum foarte mare care a acoeprit Atena, Atena și restul Marii Egee, jumătate de Grecia. Riscul e mare pentru că bate vântul puternic”, a spus la Digi24 Nikos Koudonis, medic în Atena.

„Din păcate, s-a întâmplat o explozie la un generator din apropierea de la zona respectivă. Din păcate echipajele de pompieri nu pot ajunge ușor la zona respectivă, e o zonă muntoasă”, a adăugat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Blonda și Coldea, interceptați de DIICOT?

3 Ofensiva rusă din Ucraina se transformă într-o baie de sânge. O întreagă brigadă de elită a pierit în luptele de la Vovciansk

4 Răutatea lui Alin Stoica, descifrată. Motivul pentru care a spus că Hagi „delirează și ar trebui să își ia pastilele”

5 Document / Se strânge „lațul albanez“ în jurul lui Coldea