VIDEO Dementul României, apropouri MAFIOTE la adresa președintelui! „Am înțeles că Iohannis vrea să intru în pușcărie. Klaus, nu te culca pe o ureche. Poate nu intru”

VIDEO Dementul României, apropouri MAFIOTE la adresa președintelui! „Am înțeles că Iohannis vrea să intru în pușcărie. Klaus, nu te culca pe o ureche. Poate nu intru”

 Dementul României, apopouri MAFIOTE la adresa președintelui! „Am înțeles că Iohannis vrea să intru în pușcărie. Klaus, nu te culca pe o ureche. Poate nu intru” Liviu Dragnea a anunțat lista PSD pentru europarlamentare: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Chris Terhes. „Am înțeles că Iohannis vrea să intru în pușcărie. Klaus, nu te culca pe o ureche. Poate nu intru”.



Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni, la finalul ședinței Comitetului executiv (CEX), lista de candidați pentru alegerile europarlamentare, care este deschisă de Rovana Plumb, urmată de Carmen Avram, Claudiu Manda, Chris Terhes.

 Întrebat de ce nu a comunicat public despre starea de sănătate și de ce nu a mers la un spital de stat, ci la unul privat, Dragnea a spus că nu a vrut să afecteze activitatea respectivei clinici și că s-a dus acolo pentru că așa i-a recomandat iubita sa, Irina. El a spus că diagnosticul pe care i l-au pus medicii este de hernie de disc cervicală și lombară. ”Am discutat despre operație și am convenit să nu facem acum, să încercăm cu fizioterapie, înot, repaus cât mai mult”.

Liderul PSD a mai spus că de-abia îl așteaptă pe președintele Iohannis să organizeze un referendum, care va fi un prilej ca șeful sttaului să răspundă și la alte întrebări: Câte case e nevoie să furi de la stat ca să ajungi președinte? Sau câte dosare penale trebuie închise de prieteni ca să fii președinte?

Principalele declarații făcute de Liviu Dragnea: 

Înețeleg că aveți lista cea bună. După cum vedeți m-am întors, deși unii au vrut să-mi bage cuțitul în spate, mă refer la doctori

În CEX am aprobat lista de candidați pentru alegeri: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Christian Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragos Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabrioela Zoană, Bianca Gavriliță, Emilian Pavel, Doina Pană

Q: De ce nu am avut parte de o comunicare oficială despre starea de sănătate?

A: Nu am vrut să fac din asta un caz național cu acoperire publică foarte mare. E o chestiune personală. Nu am vrut să tulbur activitatea spitalului. E un spital românesc, cu capital 100% românesc. Eu urmez medicul, un medic pe care îl știu demult, care a reușit o intervenție foarte complicată la Irina și acolo mi-a zis să merg.

Q: De ce nu ați mers la Spitalul Militar?

A: Respect medicii de la Spitalul Militar, dar când eram în Teleorman, aveam doi medici la care mergeam în permanență. Aici la fel

Q: Despre o nouă discuție despre mutarea ambasadei la Ierusalim. Meleșcanu a spus că a transmis analiza, ați primit-o, care e concluzia?

A: Da, am văzut-o. Nu mi s-a părut că e o analiză care să indice o variantă anume. E o analiză bună dar nu are finalitatea pe care mi-o doream. Dar subiectul mutării ambasadei trebuie finalizat ca discuție și decizie la nivelul decidenților. Eu mi-am exprimat primul susținerea pentru mutarea ambasadei la Ierusalim,d ecizia nu e la mine sau la Parlament. Cred că în timp rezonabil trebuie abordat subiectul în CSAT și prezentată o decizie

Dna premier a exprimat punctul de vedere pe care l-am avut și l-am asumat și îl susține și guvernul. Israelul are dreptul să decidă unde e capitala, ca orice stat suveran, dar trebuie o decizie în CSAT. Doar schimbul de replici nu ajută.

O altă mare problemă cu Israel e refuzul de doi ani de a numi un ambasador, cu toate că a primit mai multe propuneri de la guvern. Nu cred că s-a mai întâmplat ca într-o țară cu care avem relații deosebite să nu avem ambasador de doi ani

Q: Președintele spunea că nu a primit analiza

A: Atunci s-a stabilit să se facă un grup de lucru cu oameni din toate instituțiile, cred că Administrația Prezidențială a refuzat să trimită un om.
România câștigă o relație specială cu Israelul. Sunt momente în istoria oricărei țări când are nevoie de sprijin. Avem relații bune cu China pentru că acum mulți ani am fost printre primele state care au recunoscut China, de exemplu. Putem folosi acest moment pentru a avea relații și mai bune cu Israelul, e un potențial de dezvoltare și mai mare. Sunt foarte multe investiții care pot fi aduse în România. E și o dorință a SUA. Ceea ce ne face cel mai rău e că discuția nu se închide.

Q: Regele Iordaniei a anulat vizita din acest motiv. E un dezavantaj?

A: România a avut tot timpul relații foarte bune cu statele arabe și le va avea în continuare. Nu știu motivele. Nu știu dacă informațiile sunt reale. Suntem într-o situație cu un subiect deschis, care trebuie închis. Trebuie să fim o țară care să nu se ocupe de subiectele importante?

Q: Ați discutat despre candidatura la Consiliul de Securitate al ONU? Meleșcanu a spus că va afecta șansele.

A: Eu nu am nici informațiile, nici abilitățile dlui meleșcanu, să vă spună dumnealui câte șanse avem sau nu, indiferent de mutarea ambasadei la Ierusalim

Q: Iohannis spune că decizia finală va fi a lui, nu a CSAT.

A: Multe decizii trebuie să fie ale lui, dar nu le ia. Da domnișoară, nu vă înțșeleg foarte bine. Noi vorbeam despre oportunitatea mutării ambasadei. Eu am spus că trebuie p discuție în CSAT. Decizia sigur că e a președintelui, e în mânuțele lui. Dar președintele trebuie să spună da sau nu.
De-abia îl aștept să organizeze referendum. Va fi un prilej foarte bun să răspundă și la alte întrebări: Câte case e nevoie să furi de la stat ca să ajungi președinte? Sau câte dosare penale trebuie închise de prieteni ca să fii președinte?

Q: Deci faceți un al doilea referendum?

A: Nu știu cum traduceți din română în română

Q: Mergeți la consultările președintelui cu partidele?

A: Dacă invită partidele, o să luăm o decizie

Q: Un referendum va defavoriza PSD la alegeri?

A: Nu. Noi cerem tuturor românilor să vină la vot. Sper că multă lume a înțeles ce înseamnă PE. Trebuie să avem oameni care să se bată pentru România.
Nu am avut niciodată scor-țintă.

Q: Spuneați că vreți să finalizați subiectul Tudorel Toader. Riscă să fie remaniat?

A: Remanierea nu e un risc

Q: Proiectele de OUG sunt cele așteptate de PSD, mai are alte restanțe?

A: Din câte știu urmează discuții cu specialiști de la Comisia Europeană pe aceste subiecte

Q: Faceți contestație în anulare în dosarul Referendumul dacă OUG intră în vigoare?
A: Nu știu

Q: Sesizarea lui Florin Iordache la CCR, care au fost motivele?
A: Am vorbit azi cu el, m-a informat că a luat vineri decizia. În opinia lui este un conflict juridic și nu s-a respectat legea.

Q: E coincidență că avocații dvs au cerut același lucru?

A: Văd că abordarea e foarte interesantă. Dar dacă cineva încalcă o lege, problema e la cel care sesizează încălcarea legii? Ar trebui să ne punem semne serioase de întrebare față de cum se aplică legea. Chiar e exagerat ca un român să vrea un complet legal. Cu ce mă avantajează, îmi dă cineva înapoi anii din viață?

Miza mea nu mai e premierul României, miza mea e programul de guvernare.
Sunteți copii tineri, mă rog la bunul Dumnezeu azi în ziua de Bunavestire să nu treceți prin așa ceva. Să nu trăiți asemenea nedreptăți. Statul de drept nu înseamnă statul de drepți. Vă rog să reflectați.

Q: Până acum, dl Iordache nu a găsit nici o problemă cu acele completuri.

A: Am înțeles că Iohannis vrea să intru în pușcărie. Klaus, nu te culca pe o ureche. Poate nu intru
Nu se poate judeca așa. În orice țară ca afară, așa ceva nu ar fi afectat. O să o duc până la capăt.

Q: Nu vă e teamă că toată această luptă va fi decontată electoral de PSD?

A: Guvernul și PSD nu se ocupă și de altceva. Dar nu pot discuta despre alt ceva, că am depășit portugalia, că urmează Cehia, despre investițiile majore, miile de proiecte, s-a pornit în mod real prima autostradă din Moldova. Cu asta se ocupă PSD.
Diagnosticul e hernie de disc cervicală și lombară. Am discutat despre operație și am convenit să nu facem acum, să încercăm cu fizioterapie, înooit, repaus cât mai mult.

Q: Nu ați fost la ultimul termen. Pe 15 aprilie veți merge?

A: Merg de pe 14 seara, să fiu primul la rând
Întrebat dacă Rovana Plumb și Natalia Intotero vor fi remaniate dat fiind faptul că sunt pe lista de europarlamentare: nu cred că un ministru poate fi și la guvernare și în campanie. Va fi o remaniere

Q: De ce ați votat pentru oameni din afara PSD?

A: Paul Sătnescu a avut o intervenție pe care am apreciat-o, dincolo de divergențele noastre. El a spus că în toamna anului trecut Rovana a spus că din cauza lui există riscul să avem sume mari dezangajate la POR. S-a dovedit în final că nu a fost așa. A fost o supărare a lui cu care nu am fost de acord, de aceea nu a votat cu Rovana. Paul Stănescu nu a avut nici o vină, POR a funcționat foarte bine.
În ce-i priveste pe Carmen Avram, Chris Terheș și Maria Grapini: nu a fost nici o ezitare din partea colegilor noștri.
Pe Carmen Avram o știe o țară întreagă, apără principiul dreptății, a militat mereu împotriva unor abuzuri, face parte dintr-o echipă de reporteri care nu a cedat niciodată în fața presiunilor. E un patriot și un om care a sprijinit mereu principiile și abordarea PSD
Christian Terheș e un cetățean româno-american din Zalău, care în multe momente importante, când alții tăceau, a militat și a susținut acțiuni împotriva abuzurilor
Pe Maria Grapini toată lumea o apreciază pentru pozițiile din Parlamentul European, o bună româncă și un patriot foarte bun
Am vorbit în weekend cu Tăriceanu referitor la OUG 114 și cred că mâine sau poimâine o să avem ultimele discuții. Pe partea de sistem bancar discuțiile sunt finalizate. Pe partea de energie, la fel
Despre scăderea PSD în sondaje, vă sumați un scor slab? Am văsut desene animate mai interesante decât sondajele astea
după ce am văzut procedura după care va fi desemnat procurorul-șef european, indiferent cine va fi selectat, va fi o problemă. Mă așteptam să fie selectat de un grup de juriști dintre cei mai buni juriști de pe continent. Acum va fi selectat în urma unor negocieri pur politice
ați sesizat greșelile gramaticale pe care le face Maria Grapini? Sesizați-le voi!
nu există discuția despre retragerea României din Parchetul European
despre refuzul acreditării a doi reporteri la Ministerul Justiției: eu, dacă aș fi procedat la fel, nu ați mai fi avut niciunul acreditare. Eu n-aș face. N-am făcut și n-o să fac, cu tot dragul. E ziua dumnealui, la mulți ani!


Citește și:

populare
astăzi

1 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

2 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

3 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

4 Foarte interesante amănunte...

5 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron