VIDEO De văzut!/Un Boeing 787 Dreamliner aterizează pentru prima dată pe o pistă înghețată, în Antarctica

VIDEO De văzut!/Un Boeing 787 Dreamliner aterizează pentru prima dată pe o pistă înghețată, în Antarctica

Un Boeing 787 Dreamliner a aterizat recent în condiții destul de diferite de cele obișnuite, respectiv pe o pistă de gheață de 3.000 de metri lungime și 60 de metri lățime.

Potrivit CNN , Dreamliner-ul a aterizat pe Troll Airfield miercuri, în jurul orei 02:00, în lumina puternică a soarelui întrucât în emisfera sudică este vară în acest moment.

A fost pentru prima dată când un astfel de avion de mari dimensiuni, care poate transporta până la 330 de pasageri, în funcție de model, a ajuns pe cel de-al șaselea continent, mai scriu jurnaliștii.

Zborul N0787 nu a fost însă o cursă regulată pentru pasageri. Printre cei 45 de pasageri s-au aflat oameni de știință de la Institutul Polar Norvegian, care a contractat zborul pentru a-i duce pe ei și 12 tone de echipament la stația de cercetare Troll din Queen Maud Land, Antarctica.

Avionul a plecat de la Oslo pe 13 noiembrie.

Spațiul amplu pentru marfă al Dreamliner-ului l-a făcut să fie o aeronavă ideală pentru acest zbor, a declarat Daniel Carey de la Aircontact, brokerul care a organizat zborul. Eficiența în ceea ce privește consumul de combustibil a fost, de asemenea, un factor important, a declarat Paul Erlandsson, reprezentant de service pe teren la Boeing.

Aeronava a ajuns până în Antarctica și s-a întors la Cape Town fără a fi nevoie să realimenteze.

„Este o mare onoare și emoție în numele întregii echipe Norse că am reușit împreună să realizăm un moment important, acela de a ateriza primul 787 Dreamliner. În spiritul explorării, suntem mândri că am avut un rol în această misiune importantă și unică. Este o adevărată dovadă a piloților și echipajului nostru foarte bine pregătiți și calificați, precum și a aeronavelor Boeing de ultimă generație”, a transmis și Bjørn Tore Larsen, CEO al Norse Atlantic Airways, într-un comunicat.

Camilla Brekke, directoarea Institutului Polar Norvegian, a declarat că utilizarea aeronavelor mai mari a fost o modalitate mai sustenabilă pentru a ajunge pe celebrul continent fragil.

„Cel mai important aspect este câștigul pentru mediu pe care îl putem obține prin utilizarea unor aeronave mari și moderne, care pot contribui la reducerea emisiilor globale și a amprentei ecologice în Antarctica. Aterizarea unei aeronave atât de mari deschide posibilități cu totul noi pentru logistica de la Troll, ceea ce va contribui, de asemenea, la consolidarea cercetării norvegiene în Antarctica”, a spus ea.


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”