VIDEO David Popovici, cursa integrală și cuvântul folosit de organizatorii Olimpiadei de la Paris

VIDEO David Popovici, cursa integrală și cuvântul folosit de organizatorii Olimpiadei de la Paris

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au reacționat aproape instant luni seară, după ce românul David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, după cursa cu final dramatic.

„De neoprit” – este mesajul publicat pe contul oficial de X (fosta Twitter) de către The Olympic Games, alături de steagul României.

„David Popovici domină, câștigând aurul pentru România la înot masculin 200 m liber!”, mai scriu organizatorii”, alături de un colaj video cu sportivul nostru și medalia de aur.

David Popovici a fost al doilea după prima lungime de bazin, a fost al treilea după 100 de metri, apoi a urcat pe doi la 150 de metri, reuşind să îl devanseze pe britanicul Matthew Richards pe ultimii metri ai cursei. Podiumul a fost completat de americanul Luke Hobson, în 1 min 44 sec 79/100.

Popovici, dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, fiind mai rapid cu două sutimi decât Richards (1 min 44 sec 74/100).

Prin performanța de luni seară, el a adus a 91-a medalie de aur pentru România în istoria participărilor la Jocurile Olimpice.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 Voi ați citit povestea asta?

3 Încă o poveste de dragoste din lumea mondenă a ajuns la final

4 Eșec de proporții pentru ruși, după ce racheta nucleară Satan II, „care nu poate fi interceptată”, a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din s…

5 „Rusia trebuie să simtă că va pierde”