VIDEO David Popovici, aur la proba de 200 de metri liber a Jocurilor Olimpice Paris 2024

VIDEO David Popovici, aur la proba de 200 de metri liber a Jocurilor Olimpice Paris 2024

David Popovici este campion olimpic la 200 metri liber, după ce a câștigat o finală dramatică în ultimele clipe, cu o revenire de senzație. Românul a terminat cu 1:44.72, iar în spatele său au fost englezul Richards Matthew cu 1:44.74 și americanul Hobson Luke cu 1:44.79.

Ultimii 50 de metri au fost pur și simplu copleșitori, greu de îndurat. David a pornit în ultima lungime de pe locul 2, a înotat incredibil, uluitor, sincronizat. Și la final a întins brațul stâng și a reușit să devină campion olimpic cu 2 sutimi de secundă: 1:44.72!

Este primul titlu olimpic din cariera lui Popovici, care va împlini 20 de ani la 15 septembrie.

România a câștigat prima medalie de la Jocurile Olimpice de vară Paris 2024. Acesta este primul aur al natației masculine olimpice românești.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au reacționat aproape instant luni seară, după ce românul David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, după cursa cu final dramatic.

„De neoprit” – este mesajul publicat pe contul oficial de X (fosta Twitter) de către The Olympic Games, alături de steagul României.

„David Popovici domină, câștigând aurul pentru România la înot masculin 200 m liber!”, mai scriu organizatorii”, alături de un colaj video cu sportivul nostru și medalia de aur.

Președintele României a reacționat imediat după ce David a câștigat medalia de aur. „David Popovici aduce prima medalie olimpică pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris! Felicitări, David, pentru această performanță extraordinară! Hai, #TeamRomania!”, a spus Klaus Iohannis într-un mesaj postat pe Facebook.



Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 Voi ați citit povestea asta?

3 Încă o poveste de dragoste din lumea mondenă a ajuns la final

4 Câteva secrete ale Mossad...

5 Eșec de proporții pentru ruși, după ce racheta nucleară Satan II, „care nu poate fi interceptată”, a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din s…