VIDEO CTP demontează marea intoxicare despre „victima” Pintea: Este o boală boierească. Este o boală lungă, durează zeci de ani, nu are tratament definitiv, dar poate fi ameliorată cu medicamente.

VIDEO CTP demontează marea intoxicare despre „victima” Pintea: Este o boală boierească. Este o boală lungă, durează zeci de ani, nu are tratament definitiv, dar poate fi ameliorată cu medicamente.

CTP demontează marea intoxicare despre „victima” Pintea: „Este o boală boierească. Este o boală lungă, durează zeci de ani, nu are tratament definitiv, dar poate fi ameliorată cu medicamente.  Nu e o boală care să ducă la moarte subită, care să necesite intervenție chirurgicală. De două ori a încercat să iasă din arest și să meargă la spital și medicii de la spital au trimis-o înapoi, pentru că nu necesita spitalizare.”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24.ro  despre cazul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, care a fost prinsă în flagrant de luare de mită, potrivit procurorilor. Gazetarul a comentat reacțiile din spațiul public la imaginile cu Pintea scoasă din Arestul Poliției Capitalei cu cătușe la mâini.

Cristian Tudor Popescu: Știți cine e Răzvan Târziu? Nici eu nu știam până astă seară. La Timișoara, un chirurg a fost prins cu luare de mită, nu cu flagrant, ca doamna Pintea, dar e acuzat de luare de mită. Credeți că ar fi avut loc această discuție în legătură cu cătușele, cu ducerea ca pe o vită la tăiere, cu milițianca – așa a fost numit polițista care o escorta? S-ar fi ajuns la control judiciar? Credeți că se întâmpla cu Răzvan Târziu sau cu alții?
Acest Răzvan Târziu e cu siguranță bărbat. Nu e femeie, ăsta a fost primul aspect. Vi-l amintiți pe Gigi Becali? Pe Omar Hayssam?

Ideea e următoarea: această doamnă a prezentat niște elemente de imagine care au permis tot spectacolul ăsta: e femeie, asta impresionează mai mult decât cazul unui bărbat 2 pe 2. Faptul că avea o boală, era dinainte, nu s-a declanșat acum. Este o boală boierească. Este o boală lungă, durează zeci de ani, nu are tratament definitiv, dar poate fi ameliorată cu medicamente. Nu e o boală care să ducă la moarte subită, care să necesite intervenție chirurgicală. De două ori a încercat să iasă din arest și să meargă la spital și medicii de la spital au trimis-o înapoi, pentru că nu necesita spitalizare.
Ce rău fac brățările astea? La ce cauzează?

Cătușele, pe lângă un instrument de tortură, cum sunt prezentate acum – ele nu fac niciun rău, îți blochează mâinile. Ești în stare de arest, cu ceva trebuie să marchezi acest lucru. Ele sunt un semn al unei hotărâri a unei instanțe.

Să lămurim și cu prezumția de nevinovăție. Unde funcționează? Funcționează doar pentru judecător, nici măcar pentru procuror. Dimpotrivă, procurorul adună date pentru a proba vinovăția. Judecătorul este ținut a nu judeca un caz în funcție de alte elemente decât cele prezente în dosar, pe baza legilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

2 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

3 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

4 Foarte interesante amănunte...

5 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron