VIDEO Crimeea, în flăcări după un atac ucrainean asupra terminalului petrolier Feodosia

VIDEO Crimeea, în flăcări după un atac ucrainean asupra terminalului petrolier Feodosia

Arde Crimeea după un atac ucrainean asupra terminalului petrolier Feodosia. Incendiul de proporții care a izbucnit la un important terminal petrolier din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova, a condus la evacuarea a peste o mie de civili.

Igor Tkacenko, primarul orașului Feodosia, unde se află terminalul petrolier, a anunțat pe contul său de Telegram că „pentru a garanta securitatea persoanelor care locuiesc în apropierea terminalului, a fost efectuată evacuarea temporară a 1.047 de persoane spre centre de găzduire.”

Echipele de intervenție ruse, citate de agenția RIA Novosti, au confirmat că incendiul nu a fost stins și continuă să se extindă, cu trei rezervoare de produse petroliere în flăcări.

Un reprezentant al serviciilor de intervenție a menționat că „suprafața incendiului de la terminalul petrolier s-a extins la 2.500 de metri pătrați.”

Armata ucraineană a declarat luni că a lovit cu rachete terminalul petrolier din Feodosia, considerat „cel mai mare” din peninsulă și care aproviziona în special armata rusă. Deși autoritățile ruse au confirmat incendiul, acestea nu au precizat cauza izbucnirii acestuia.

În ultimele luni, Ucraina a utilizat în principal drone de luptă pentru a efectua atacuri în pensinsula anexată ilegal de Rusia în 2014. Ulterior, Kievul a folosit rachete cu rază de acțiune lungă pentru a lovi ținte precum Statul Major al Flotei ruse din Sevastopol, în septembrie 2023.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesant amănunt!

2 Poarta zeilor din Naupa Huaca și tehnologia inexplicabilă, mâna unei civilizații superioare?

3 ULTIMA ORĂ Un judecător sindic a dispus astăzi intrarea în insolvență a Nordis Management și a numit un administrator judiciar provizoriu

4 Așa o fi?

5 Când candidezi doar la prostie, nu la președinție...