VIDEO Cei doi ucraineni care au intrat înarmați în țară au fost prinși

VIDEO Cei doi ucraineni care au intrat înarmați în țară au fost prinși

Acțiune căutare la sol și din aer, de la bordul unui elicopter, a poliției din Satu Mare, în urma unei alerte referitoare la pătrunderea în țară a trei cetățeni ucraineni înarmați. Potrivit datelor PresaSM , s-a dat alarma la Poliția de Frontieră, la Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare și la Inspectoratul Județean de Jandarmi. Mai multe echipaje se duc în zona Tarna Mare și Halmeu pentru a identifica fugarii și pentru a-i neutraliza.

Misiune încheiată

ACTUALIZARE 19:44 Misiunea de căutare a ucrainenilor fugari, care ar fi atacat o patrulă de grăniceri din Ucraina, s-a încheiat. Potrivit informațiilor PresaSM , autoritățile din Ucraina au anunțat inițial că este vorba despre trei persoane care ar fi fugit spre teritoriul României, dar se pare că, până la urmă, a fost vorba doar despre două persoane, ambele fiind reținute la câteva ore după declanșarea alarmei inițiale. Oamenii legii sătmăreni au găsit și o armă, asta după ce l-au reținut pe unul dintre suspecți.

Știrea inițială

Potrivit primelor informații, trei suspecți, care ar fi făcut parte dintr-un grup care a atacat o patrulă în țara vecină ar fi luat-o spre frontiera cu România, în zona Tarna Mare. Acolo, spun frontieriștii sătmăreni, o persoană a și fost reținută. Omologii din Ucraina au fost cei care au anunțat frontieriștii sătmăreni cu privire la incident.

Infractorii ar fi luat nu doar armamentul de luptă, ci și muniția aferentă, trecând granița ilegal.

Conform surselor PresaSM , o armă a fost găsită pe traseul de frontieră al Ucrainei, fără încărcător. Se pare că unul dintre fugari le-ar fi arătat oamenilor legii unde a abandonat arma. Arma ar fi fost găsită pe teritoriul României, în timp ce încărcătorul a fost găsit pe teritoriul Ucrainei.

„La ora 16.53, partea ucraineană a informat conducerea Sectorului PF Tarna Mare că au reținut un cetățean ucrainean care făcea parte din grupul de 3 despre care ne-au informat inițial că au trecut în România. În urmă cu puțin timp, misiunii de cautare i s-a alăturat și un elicopter IGAv. Acesta a decolat din localitatea Tarna Mare, având la bord și un polițist de frontieră și a început misiunea de supraveghere aeriană”, au precizat cei de la Poliția de Frontieră.

„În data de 16 august, ora 13.35, conducerea sectorului SPF Tarna Mare a fost anunțată de către autoritățile ucrainene despre faptul că pe direcția localității Tarna Mare, județul Satu Mare, o patrulă de grăniceri ucraineni ar fi fost atacată de mai multe persoane necunoscute, iar trei dintre aceștia au trecut ilegal frontiera în România. Drept urmare, a fost declanșată o acțiune la nivelul sectorului pentru verificarea zonei de responsabilitate, actiune la care participă 6 patrule (12 polițiști de frontieră) ale Poliției de Frontieră. La ora 15.05, unul dintre cei trei cetățeni ucraineni a fost reținut. În prezent, politistii de frontiera împreună cu reprezentanți din cadrul Poliției Române și Jandarmeriei acționează în sistem integrat pentru depistarea și identificarea celorlalte persoane”, au precizat cei de la Poliția de Frontieră, citați de PresaSM.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Macron este gay și căsătorit cu un bărbat trans care l-a molestat în copilărie” / A plouat cu aberații în dialogul dintre Candace Owens și Tristan Tate

2 Răsturnări misterioase de situație în Rusia! / Frica de trădare îl poate face pe Putin să resusciteze KGB. Șef al spionajului rus, bănuit ca s-ar întoar…

3 VIDEO „Deja a început” / Irina Columbeanu a stârnit revoltă pe rețelele de socializare după ce s-a filmat în camera de hotel

4 VIDEO Ce se întâmplă? / O companie întreagă a armatei ruse s-a predat în Kursk. Ucrainenii spun că n-au luat atâția prizonieri într-o singură zi de la î…

5 Mărturii din Primăria Moscovei: „Elitele rusești se așteptau ca incursiunea Ucrainei să se încheie în câteva zile. Acum încep să intre în panică”