VIDEO Cea mai spectaculoasă cazare din România, deasupra unei prăpăstii, e gratuită. „Vai de mine, te trec fiorii”

VIDEO Cea mai spectaculoasă cazare din România, deasupra unei prăpăstii, e gratuită. „Vai de mine, te trec fiorii”

Doi cunoscuți vloggeri care cutreieră întreaga lume au făcut o descoperire chiar în România. Pe You Tube, cei doi prezintă cea mai spectaculoasă cazare din România, care pe deasupra este și gratuită.

Așa arată refugiul vizitat de cei doi vloggeri. FOTO: Captură video

Așa arată refugiul vizitat de cei doi vloggeri. FOTO: Captură video

Turiștii care iubesc muntele se pot caza în refugiile montane panoramice amplasate Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, lângă Lacul Roșu. Situate pe stânci, deasupra unor prăpăstii, la mare înălțime, acestea dezvăluie priveliști de basm, care pot fi altfel văzute doar în filmările dronelor.

Aflate pe o stâncă uriașă cunoscută drept Piatra Ghilcoș, sub Vârful Ucigașul, mini cabanele dezvăluie o panoramă cu totul deosebită. Într-un clip extrem de apreciat, Andreea și Ionuț, doi vloggeri care au aproape 400.000 de urmăritori pe You Tube, prezintă locul.

„Vai de mine! Așa o să dormim noi? Te trec un pic fiorii O cazare cu asemenea priveliște Și unde mai pui că e și gratuită!”, spune Andreea, în debutul clipului postat zilele trecute pe You Tube.

„Vorba lui Ion, zici că plecăm pentru o lună Am lăsat aici mașina, în parcarea unei pensiuni Au fost foarte drăguți domnii și ne-au dat voie să o lăsăm aici, deși nu suntem cazați”, mai spune la un moment dat Andreea.

Pe măsură ce se apropie de locul respectiv, tinerii resimt emoțiile, fascinați de priveliște. „Venim către acest punct, ne îndreptăm Și o să vedeți, o să fie ceva Epic, nemaipomenit Exact așa cum spune și titlul vlogului Există o cazare, nu doar una, sunt mai multe. E gratuită aici în România. Și o vom testa în această noapte. Hai să pornim la drum!”, spun tinerii.

Cei doi vloggeri au condus inițial din București și au ajuns la Lacul Roșu, unde au admirat panorama. Undeva în depărtare, silueta gigantică a vârfului Ceahlău tronează, iar în drum au străbătut o poiană care le-a smuls aprecieri admirative. Odată ajunși la destinație, au fost profund impresionați de panoramă.

„Ce imagine, e incredibil”

„Poate veni furtuna peste noi, vânturile puternice, nu ne pasă. Căbănuța de la capătul traseului se vede în față Când am spus că e o cabină panoramică, chiar e Pregătiți-vă să fiți impresionați”, au mai spus cei doi.

„Vai de mine Așa o să dormim noi! Ce priveliște aici Uitați-vă puțin, ar trebui să se vadă Lacul Roșu. Bate vântul cam tare, se vede într-adevăr aici în partea dreaptă. Ce imagine, incredibil!”

Andreea și Ionuț au explicat că este vorba mai degrabă despre un refugiu decât despre o cabană, dar care e pusă la discreția turiștilor gratis, doar cu rezervare.

„Nu este o cabană privată. Foarte bine arată! Cred că e unul dintre puținele refugii montane din România moderne, amenajate frumos, cu gust. Chiar arată mult mai bine decât mă așteptam Aveam emoții mari”, adaugă ei.

Mai târziu, tinerii vin cu o nouă constatare.

Acest refugiu, că de fapt nu e un refugiu, e o combinație între observator și refugiu. E situat Fix în fața unei prăpăstii și dacă ai rău de înălțime, na, nu știu dacă e neapărat o idee bună, dar eu cred că mi-am vindecat teama asta, că nu mai am nicio frică, nicio temere. Pur și simplu uitam în jos și era foarte frumos”, a fost concluzia lor.

Cei doi au explicat și că această cabană e parte a unui proiect derulat de Asociaţia „Gyilkosto Adventure”, din Gheorgheni, în colaborare cu Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita şi în parteneriat cu Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş.

Nu v-am spus cum am rezervat noi această cabană panoramică. Nu pe Booking, nu pe Airbnb, ci există o aplicație, cred că este special creată de aici din Harghita, din Covasna. Se numește InTime”, au mai spus cei doi.

Fascinați de imagini

Urmăritorii lor de pe You Tube s-au declarat impresionați de cele văzute. În mai puțin de două zile, clipul a adunat circa 130.000 de vizionări și peste 8.000 de aprecieri, dar și sute de comentarii.

Nu mi-am permis concedii la viața mea, iar acum vârsta nu-mi prea permite călătorii, însă urmărindu-vă, am senzația că am văzut toată lumea! Vă mulțumesc!”, a scris o doamnă.

„Ce frumos! Am fost în Cheile Bicazului în anii 60, era un drum cu piatră, nisip și praf îngust, dar sălbatic. L-am parcurs cu plăcere pe jos până sus la lac, a fost epic. Nu pot uita toată viața frumusețea aceea sălbatică pe care o mai văd azi păstrată în filmele cu Mărgelatu! Vise, vise, vise, nici nu vă închipuiți cum era Lacul Roșu, mirific! A rămas totuși un loc frumos, nostalgic! Drumuri bune și sănătate copii!”, a scris altcineva.

„Cât de minunată este cazarea acesta... chiar dacă pare că e căsuța lui Dumnezeu, atât de sus este, e perfectă pentru voi care ați încercat atât de multe lucruri noi în materie de cazare, mâncare, drumuri, trasee montane și câte altele. Vă iubim”, a fost alt mesaj.

România este cea mai bogată în frumusețe, pentru mine este pe locul 1 în lume. Mulțumim pentru că ne permiteți să ne scăldăm ochii în așa frumuseți. Fiți binecuvântați”, a spus altcineva.

Câte frumuseți are România care așteaptă să fie descoperite și redescoperite”, a mai scris cineva.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii