VIDEO Atac fără precedent al Ucrainei în Crimeea ocupată

VIDEO Atac fără precedent al Ucrainei în Crimeea ocupată

Armata ucraineană a declarat că dronele sale au lovit patru rafinării de petrol, stații radar și alte obiective militare din Rusia într-un atac în primele ore ale zilei de vineri, informează Reuters.

„Vehicule aeriene fără pilot la bord au atacat rafinăriile de petrol Afipsky, Ilsky, Krasnodar și Astrakhan”, a precizat armata ucraineană într-o declarație pe Telegram.

„În plus, au fost lovite stațiile radar și centrele de informații electronice ale invadatorilor ruși din regiunea Briansk și din Crimeea ocupată temporar”, se mai arată în declarație.

De asemenea, armata ucraineană a lovit situri de depozitare și pregătire a dronelor în regiunea rusă Krasnodar

Peste 100 de drone ar fi fost folosite într-un atac în serie asupra Crimeei ocupate, regiunile Krasnodar Krai și Volgograd fiind cele mai vizate, ucigând cel puțin o persoană și rănind alte șase, au afirmat autoritățile ruse la 21 iunie. Anterior, canalele rusești Telegram au raportat că au izbucnit incendii la aerodromul militar Yeysk din Krasnodar Krai și la rafinăria de petrol Ilya în urma unui atac cu drone.

În noaptea de 20 spre 21 iunie, un alt atac masiv cu drone a fost efectuat asupra unor ținte din Federația Rusă. Ministerul rus al Apărării a declarat că 70 de drone au fost doborâte deasupra Crimeei ocupate, 43 deasupra Krasnodar Krai și una deasupra regiunii Volgograd. Alte șase drone navale ar fi fost distruse în zona de nord-vest a Mării Negre, a precizat ministerul.

Potrivit informațiilor furnizate de înregistrări video și de surse deschise, pe timp de noapte, dronele ucrainene au lovit o serie de rafinării de petrol ruseşti, precum și instalații militare inamice din Krasnodar Krai- aerodromul din Yeysk și un centru de antrenament de apărare aeriană din apropierea aerodromului.

Potrivit analiștilor OSINT care au publicat imagini din satelit ale acestei facilități, sateliții NASA au înregistrat cel puțin trei incendii pe teritoriul acestei facilități. Datele privind amploarea distrugerilor și pierderile suferite de inamic, ca și în cazul aerodromului, sunt încă necunoscute.

Guvernatorul regiunii ruse Krasnodar Krai, Veniamin Kondratyev, a scris pe Telegram că un angajat al unei stații de autobuz a fost ucis de bucăți de moloz rezultate în urma unui atac, iar alte patru persoane au fost rănite.

Potrivit rapoartelor preliminare ale poliției locale ruse, atacul asupra rafinăriei Ilya ar fi provocat un incendiu pe o suprafață de 50 de metri pătrați la locul atacului și a rănit două persoane. Rapoartele nu au putut fi verificate în mod independent, iar Ucraina nu a comentat știrea până la momentul publicării acestei știri.

În ultimele luni, forțele ucrainene au lansat o serie de atacuri cu drone menite să afecteze industria petrolieră a Rusiei, care este crucială pentru susținerea eforturilor de război ale Moscovei, precum și echipamentele sale militare.

Atacurile asupra depozitelor de petrol din Krasnodar Krai din luna mai ar fi întrerupt operațiunile la două instalații - rafinăriile Slavyansk-on-Kuban și Tuapse. SURSA: defenseromania.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii