VIDEO Atac cu drone ucrainene asupra unei instalaţii de stocare a petrolului din sudul Rusiei. Incendiu de proporții

VIDEO Atac cu drone ucrainene asupra unei instalaţii de stocare a petrolului din sudul Rusiei. Incendiu de proporții

Drone ucrainene au lovit duminică dimineaţa o instalaţie de stocare a petrolului în regiunea Rostov, în sudul Rusiei, declanşând un incendiu uriaș. Atacul a fost urmat, la scurt timp, de un altul.

Înregistrări video postate pe reţelele sociale arată flăcări şi un nor dens de fum înălţându-se de la locul incendiului, potrivit AFP, citată de Agerpres .

„În sud-estul regiunii Rostov, forţele de apărare ruse au respins un atac cu drone. În urma căderii unor resturi (de drone) pe teritoriul instalaţiilor de stocare industrială din (oraşul) Proletarsk, s-a declanşat un incendiu”, a scris guvernatorul Vasili Golubev pe Telegram.

Drone ucrainene au lovit o instalaţie de stocare a petrolului din Rostov FOTO captură video Facebook

Drone ucrainene au lovit o instalaţie de stocare a petrolului din Rostov FOTO captură video Facebook

Într-o actualizare a mesajului se arată că „la ora 05:35 (02:35 GMT), lupta împotriva incendiului (...) a fost suspendată din cauza unui al doilea atac cu drone”,

În urma loviturilor și incendiului nu au fost înregistraţi răniţi.

Operaţiunile pentru stingerea incendiului au fost reluate la scurt timp, a fost precizat o informare ulterioară.

Orașul Proletarsk se află la circa 250 de kilometri de frontiera ucraineană şi la circa 350 de kilometri de zonele de luptă aflate în mâinile Kievului pe linia frontului de est din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că, în timpul nopţii, a doborât cinci drone ucrainene „de tip aeronautic”, dintre care două deasupra regiunii Rostov.

Zelenski: aceste atacuri contribuie ca războiului să se încheie în mod corect

Ucraina a ţintit de mai multe ori de la începutul conflictului (2022) instalaţii petroliere şi gaziere în Rusia, unele situate la sute de kilometri de frontierele sale, în cadrul a ceea ce el a calificat drept represalii juste la atacurile împotriva infrastructurilor sale energetice.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a felicitat recent forţele sale pentru că au lovit ţinte militare, inclusiv instalaţii petroliere, în Rusia, afirmând că aceste atacuri contribuie ca războiului să se încheie în mod corect.

Atacurile cu drone intervin în condiţiile în care Kievul a lansat o acțiune transfrontalieră fără precedent în regiunea rusă Kursk, unde oficialii ucraineni afirmă că peste 80 de localităţi sunt controlate de Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ungaria a început provocările? / Oficios ungar, atac dur la adresa statului român dar și la liderii „lași” ai UDMR

2 Ești român? / Citește acest text al profesorului Dan Ungureanu!

3 „Aceasta e mutarea de șah” / Lovitura genială a ucrainenilor care îi poate sili pe ruși să ceară pace

4 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

5 VIDEO „Păpușul” lui Putin tremură? / „Am putea pierde”