VIDEO Ana Birchall a ieșit la atac? De ce oare repune pe tapet filmulețele cu Geoană?

VIDEO Ana Birchall a ieșit la atac? De ce oare repune pe tapet filmulețele cu Geoană?

Fosta ministră a Justiției și vicepremier Ana Birchall, în prezent candidată independentă la alegerile prezidențiale, a afirmat, marți, 9 iulie, în cadrul rubricii „Cu fața la alegători”, că Mircea Geoană ar trebui să-i ceară public scuze, ei și familiei ei, pentru că, „știind că nimic nu a fost adevărat”, nu a ieșit niciodată public pentru a nega acuzațiile care i se aduceau fostei sale consiliere, referindu-se la filmulețul în care Birchall ar fi apărut în ipostaze indecente și la un alt filmuleț în care Birchall i-ar fi dat „șpagă” 5.000 de euro lui Geoană pentru campania din 2008.

Ana Birchall a câștigat procesul cu jurnalistul Iosif Buble, cel care a distribuit videoclipul indecent în spațiul public, dovedindu-se că nu ea era protagonista.

„Domnul Geoană datorează scuze familiei mele și cred că și cei care se uită la noi nu pot înțelege de ce, știind că nimic nu a fost adevărat, atâția ani, a permis acest lucru. Eu cred că, măcar de data aceasta, să iasă și să-și ceară scuze, scuze pe care le datorează și mie, și familiei mele. Din nefericire tăticul meu, Dumnezeu să-l odihnească, a închis ochii și nu a primit aceste scuze pe care domnul Geoană le datora familiei mele, pentru că, știind că nimic nu a fost adevărat, a tăcut atâta timp, atâția ani și a permis ca o femeie să fie umilită și abuzată public și eu sunt convins că niciun bărbat și nicio femeie nu o să treacă cu vederea acest comportament abuziv.”, a afirmat Ana Birchall în cadrul rubricii „Cu fața la alegători”.

Ana Birchall a făcut aceste afirmații fiind întrebată despre felul în care sunt percepute candidatele femei în societatea românească.

„Sper ca măcar acum să aibă această decență și să iasă public și să spună doar atât ‘îmi cer scuze, scuze pe care le datorez atât Anei Birchall, cât și familiei ei. Că vorbeam despre cum sunt tratate femeile în viața publică și cum ar trebui să fie tratate femeile în viața publică”, a mai spus Birchall.

Ana Birchall mai spune că este convinsă că în această campanie electorală vor mai apărea „tot felul de atacuri și de mizerii”.

Ana Birchall a câștigat procesul cu privire la videoclipul care ar fi arătat-o pe ea în ipostaze indecente, insinuându-se că cealaltă persoană din videoclip era Mircea Geoană. Jurnalistul Iosif Buble, la acea vreme reporter Antena 1, care a propagat videoclipul, a fost nevoit să retragă filmulețul și acuzațiile, precum și să plătească despăgubiri.

De asemenea, mai multe publicații de scandal care au preluat la acea vreme imaginile au prezentat scuze și și-au retras materialele.

În ceea ce privește videoclipul apărut în campania pentru prezidențialele din 2009 despre care s-a spus că o înfățișa pe Ana Birchall oferind „șpagă” lui Mircea Geoană, Ana Birchall a negat atunci acuzațiile și faptul că ea ar fi fost în filmare, în videoclip fiind vizibili doar Mircea Geoană, o mână și suma de 5.000 de euro.

De asemenea, Ana Birchall a precizat atunci că toate sumele donate către PSD de la vremea respectiva nu au legătură cu acel videoclip, ci au fost legal efectuate, în cuantumul prevăzut de lege, înregistrate și publicate în Monitorul Oficial nr. 215 din aprilie 2009 (partea din MO care publică donațiile pentru anul 2008).

Birchall a prezentat la acel moment și dovada din Monitorul Oficial.

Interviul integral poate fi urmărit mai jos.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii