VIDEO Americanii au scos în teste câinele robot anti dronă

VIDEO Americanii au scos în teste câinele robot anti dronă

Pare desprins din filme, dar este doar cea mai recentă adaptare a roboticii pe câmpul de luptă. Este vorba de un câine robot dotat cu o pușcă automată pe spate, militarii americani transformând practic roboțelul într-o mașină de distrus drone.

Robotul a fost testat în cadrul „Operațiunii Hard Kill” de la Fort Drum, manevre conduse de Divizia 10 Munte a Armatei și Centrul de Comandament-Armamente de Dezvoltare, cu scopul de a oferi Us Army și partenerilor săi oportunitatea de a testa sistemele de antidrone la care lucrează.

Cum arată câinele robot specializat în distrugerea dronelor testat de militarii americani

Un videoclip distribuit arată o parte a exercițiului în care câinele robot aleargă și își manevrează arma comandat de operatorii militari.

Conform videoclipului, Vision 60 Q-UGV de la Ghost Robotics are o turelă mică, care are și arma, un sistem de țintire și o cameră asemănătoare GoPro montată pe partea din față a corpului său, arată businessinsider.com . Potrivit Armatei, pușca era activată de AI pentru țintire automată.

Conform obiectivelor Operațiunii Hard Kill, câinele robot a fost testat într-un rol de antidronă, menit în principal să identifice și să distrugă vehiculele aeriene fără pilot.

Câinele robot dar în varianta de patrulare


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…