VIDEO Această imagine apocaliptică este din Rusia... Harnicele drone ucrainene...

VIDEO Această imagine apocaliptică este din Rusia... Harnicele drone ucrainene...

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a lovit în noaptea de 27 spre 28 iulie un depozit rusesc de carburanți de capacitate mare situat în Regiunea Kursk.

Informația a fost confirmată de Statul Major General (SMG) ucrainean care a precizat că depozitul este unul de valoare strategică.

”Un rezultat de succes al acțiunilor coordonate ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei: un alt obiectiv strategic al ocupanților ruși a fost lovit”, a precizat SMG ucrainean.

Depozitul atacat de dronele ucrainene avea o capacitate totală de stocare de 7.000 de metri cubi.

”În această noapte, a avut loc un atac asupra depozitului de petrol „Polyova” din regiunea Kursk a Federației Ruse. Conform serviciilor de informații, apărarea antiaeriană a inamicului opera în zona în care se afla obiectivul. Au fost înregistrate explozii puternice și un incendiu, care au implicat probabil rezervoare cu produse petroliere. Baza petrolieră „Polyova” este formată din 11 tancuri de depozitare cu un volum total de 7.000 de metri cubi și este folosită, în special, pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ruse.

Sarcina, care face parte din cadrul unui plan unic de acțiune, a fost îndeplinită de forțele și mijloacele Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU A), în cooperare cu alte componente ale forțelor de apărare”, a precizat SMG ucrainean.
Componenta ”A” sau ”Alfa” a SBU este formată din structuri de luptă care au capacitate de a desfășura operații speciale.

Explozii puternice și în zona unei substații electrice din Kursk. Ucraina analizează gradul de deteriorare

Statul Major General ucrainean a mai precizat că există informații despre explozii puternice în zona unei substații electrice din regiunea Kursk, iar detaliile privind gradul de deteriorare al celor două obiective este în curs de clarificare.

Potrivit canalului Telegram Mash, cunoscut pentru accesul la surse locale de informare rusești, atacul a avut loc în jurul orei două dimineața.

Guvernatorul Regiunii Kursk a confirmat atacul dronelor ucrainene, precizând totodată că trei rezervoare de combustibil au luat foc.

Publicația ucraineană Censor a postat două înregistrări video cu incendiul de la baza petrolieră „Polyova”.
Pentru a înțelege mai bine amploarea daunelor la un depozit de carburați, amintim că un tanc de luptă principal rusesc are o capacitate de combustibil, inclusiv rezervoarele suplimentare, de peste 1,5 metri cubi (1.500 litri).

Nu este primul atac cu dronă asupra acestui depozit de petrol. Pe 15 februarie 2024, două rezervoare cu motorină - de 1000 de metri cubi și 400 de metri cubi metri au luat foc.

Baza petrolieră „Polyova” (20 km SE de orașul Kursk), situată în localitatea cu același nume, se află la aproximativ 100 de kilometri de granița ruso-ucraineană, iar pe teritoriul său este și o ramură de cale ferată.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 „Rusia trebuie să simtă că va pierde”

3 Voi ați citit povestea asta?

4 Eșec de proporții pentru ruși, după ce racheta nucleară Satan II, „care nu poate fi interceptată”, a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din s…

5 Risc mai mare de cancer pentru adulții cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Cum se pot feri