VIDEO Accident spectaculos de avion în Nepal

VIDEO Accident spectaculos de avion în Nepal

Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața miercuri, după ce un avion care efectua un zbor de testare s-a prăbușit și a luat foc la scurt timp după decolare, pe aeroportul din capitala Nepalului, Kathmandu. Pilotul este singurul supraviețuitor, potrivit informațiilor disponibile.

La bordul zborului de testare al avionului Mitsubishi CRJ-200 aparținând Saurya Airlines se aflau aproximativ 19 persoane, inclusiv membri ai personalului tehnic al companiei aeriene și doi membri ai echipajului, potrivit BBC .

Avionul a decolat cu destinația Pokhara, o destinație turistică populară.

Videoclipurile postate online au arătat avionul învăluit în foc și fum. Mașini de pompieri și ambulanțe au fost trimise de urgență la fața locului după incident.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 11:15 (05:30 GMT), la câteva minute după ce avionul a decolat de pe Aeroportul Internațional Tribhuvan, potrivit unei declarații a centrului de coordonare a operațiunilor de căutare și salvare al Autorității Aviației Civile din Nepal.

Declarația a precizat că avionul „a virat la dreapta și s-a prăbușit pe partea de est a pistei”.

„S-a raportat că incendiul a fost adus sub control și că lucrările de salvare au fost începute imediat”, a adăugat acesta.

„Cadavrele a 18 persoane au fost colectate și o persoană rănită a fost salvată și dusă la spital”, potrivit sursei citate, fiind vorba despre pilotul avionului, singurul supraviețuitor.

Purtătorul de cuvânt al poliției nepaleze, Dan Bahadur Karki, a confirmat, de asemenea, decesele pentru BBC Nepali.

Un oficial al aeroportului a declarat că „s-au auzit niște zgomote de fisurare” din avion.

Nepalul a fost criticat pentru bilanțul său slab în materie de siguranță aeriană. În ianuarie 2023, cel puțin 72 de persoane au fost ucise într-un accident al Yeti Airlines, care a fost atribuit ulterior faptului că piloții au tăiat din greșeală curentul.

Saruya Airlines operează zboruri către cinci destinații din Nepal, cu o flotă de trei avioane Bombardier CRJ-200, conform site-ului web al companiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii