VIDEO A murit Dorin Anastasiu, câștigător al trofeului Cerbul de Argint

VIDEO A murit Dorin Anastasiu, câștigător al trofeului Cerbul de Argint

Unul dintre cei mai îndrăgiți soliști români a murit la vârsta de 78 de ani.

Dorin Anastasiu câștiga, în urmă cu mai bine de 50 de ani, alături de Angela Similea, trofeul "Cerbul de argint".

Artistul a lansat cunoscutele melodii "Nu pleca", împreună cu Mihaela Runceanu, și "Într-un oraș, într-un tramvai". În ciuda vârstei înaintate, solistul, care și-a dus discret viața, a rămas aproape de marea sa iubire, muzica.

Vreme îndelungată a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră muzicală, scrie site-ul tvr.ro.

Artistul s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943.

A fost nelipsit mult timp pe scena festivalului de la Mamaia. A cântat cu succes la mari manifestări muzicale din întreaga lume.

A jucat în câteva filme artistice de lung metraj şi a dublat frecvent vocea unor personaje în filmele de desene animate. A fost redactor, profesor şi prezentator la emisiuni de succes de la TVR şi Antena 1.

În domeniul discografic, pe lângă apariţia pe numeroase discuri de autor şi colective se mândreşte cu succesul albumului său «Bună seara, Iglesias!». Între cele mai cunoscute şlagăre ale sale se numără melodia lui Jolt Kerestely «Într-un oraş, într-un tramvai».

A fost căsătorit cu Doina Anastasiu, reputată regizoare de montaj la televiziune. Fiica lor, Raluca Anastasiu, talentată cântăreaţă (a făcut parte din «Şcoala vedetelor»), este stabilită în Marea Britanie.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”