VIDEO 400 de ruși au fost prinși în încercuire de ucraineni în regiunea Harkov

VIDEO 400 de ruși au fost prinși în încercuire de ucraineni în regiunea Harkov

În jur de 400 de militari ruși au fost prinși în încercuire de trupele ucrainene în zona localității Vovceansk, regiunea Harkov, și sunt pe cale de a fi „anihilați”, anunță canale media pro-ucrainene. Zeci de militari ruși au început deja să se predea trupelor Kievului. Situația în această regiune a frontului e momentan confuză, iar informațiile despre încercuirea trupelor ruse nu au fost încă oficial confirmate de ministerul ucrainean al Apărării ori de partea rusă. Localitatea Vovceansk reprezintă un obiectiv principal al ofensivei ruse declanșate luna trecută în regiunea Harkov.

Armata ucraineană a publicat pe rețelele sociale imagini cu bombardarea unui grup de militari ruși - al căror număr nu a fost precizat - cu bombe de aviația cu kit de planare GBU-39 SDB furnizate de SUA.

Cei circa 400 de militari ruși au fost izolați de trupele ucrainene în interiorul unui complex industrial de lângă Vovceansk. Ucrainenii susțin că rușii au fost practic încercuiți, cu toate rutele de aprovizionare tăiate.

Surse media pro-Kiev au anunțat duminică după-amiază că în jur de 30 de militari ruși refugiați într-o fabrică de lângă Vovceasnk s-au predat deja trupelor ucrainene.

Armata rusă a încercat fără succes până acum să-i scoată din încercuire pe cei 400 de militari ruși izolați la Vovceansk.

Rusia a lansat pe 10 mai o ofensivă terestră în regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei) şi a încercat „să străpungă liniile de apărare” ucrainene. Până acum, rușii nu au reușit să înregistreze vreun succes notabil în această ofensivă. Orașul Vovceansk s-a aflat până acum în epicentrul luptelor dintre trupele ucrainene și cele ruse și continuă, momentan, să se afle sub controlul militarilor Kievului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii