Victorie pentru Ucraina, în fața Slovaciei, după o revenire spectaculoasă în a doua repriză. Calculele se complică pentru România

Victorie pentru Ucraina, în fața Slovaciei, după o revenire spectaculoasă în a doua repriză. Calculele se complică pentru România

Astăzi, la ora 16:00, a avut loc prima partidă din a doua rundă de meciuri a grupei E la Euro 2024, grupă din care face parte și România.

Oleksandr Zinchenko bucuros dupa victoria Ucrainei in fata Slovaciei la EURO 2024 FOTO: EPA-EFE

Oleksandr Zinchenko bucuros dupa victoria Ucrainei in fata Slovaciei la EURO 2024 FOTO: EPA-EFE

Selecţionata Ucrainei a învins formaţia Slovaciei cu scorul de 2-1 (0-1), vineri, pe Dusseldorf Arena, în Grupa E a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Meciul dintre echipele naționale ale Ucrainei și Slovaciei a început extrem de dinamic, încă din primele minute Slovacia deținând balonul șu având un joc agresiv.

În minutul 10 al partidei, Lukas Haraslin a avut prima șansă reală a meciului când și-a croit drum prin apărare înainte de a șuta la poartă. Anatoliy Trubin a blocat șutul și apoi a fost nevoit să facă o paradă genială pentru a-l opri pe Schranz din apropiere.

Primul șut pe poartă cu succes a fost al Slovaciei, realizat de Ivan Schranz în minutul 18 al partidei.

După minutul 20 al partidei, Ucraina a schimbat metoda de joc, devenind mai agresivi, deși se luptau pentru a păstra balonul în posesia lor.

La pauză, scorul arată 1-0 pentru Slovacia, însă la puțin timp după începerea celei de-a doua repriză, Ucraina a marcat primul gol din acest meci, în minutul 55, urmat de încă unul în minutul 81.

Situația se complică pentru România

În cazul în care România pierde în fața Belgiei, se ajunge la egalitate de puncte înaintea rundei decisive. Ar fi cel mai negru scenariu pentru jucătorii lui Edi Iordănescu, pentru că toate cele patru echipe ar avea câte 3 puncte, despărțite de golaveraj. Vom fi eliminați în acest caz dacă vom pierde Slovacia în ultima rundă, iar Ucraina – Belgia se termină X. La fel și dacă pierdem la scor întâlnirea cu De Bruyne și compania, în compania slovacilor vom face egal, iar Belgia remizează cu Ucraina.

În afara acestor calcule, pentru noi e clar, ca să nu mai stăm la mâna altor rezultate: o remiză cu Belgia sau o victorie cu Slovacia ne-ar duce în optimile Euro 2024 .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii