Victimele războiului. Ucraina a recuperat 250 de cadavre ale militarilor săi uciși în război

Victimele războiului. Ucraina a recuperat 250 de cadavre ale militarilor săi uciși în război

Ucraina a recuperat 250 de cadavre ale soldaților săi morți, într-una dintre "cele mai mari" operațiuni de acest gen de la începutul invaziei ruse în urmă cu mai mult de doi ani, a transmis Comitetul ucrainean de Coordonare, responsabil de acest dosar.

Ucraina a recuperat sute de cadavre ale soldaților uciși pe front FOTO Arhivă

Ucraina a recuperat sute de cadavre ale soldaților uciși pe front FOTO Arhivă

Este vorba despre soldați care au murit în zonele Bahmut, Avdiivka, două orașe ocupate de armata rusă după luni întregi de lupte intense, precum și din regiunile Luhansk, Herson și Zaporojie, a precizat Comitetul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Unele dintre acestea au fost recuperate din orașul Mariupol, devastat de asediul rusesc încă din primele luni ale războiului , precum și din morgi din Rusia.

"Este una dintre cele mai mari" operațiunie de acest fel, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Petro Iațenko.

Rămășițele urmează să fie acum identificate prin analiză ADN, iar apoi predate familiilor pentru înmormânatare. Procedura de identificare "durează săptămâni", a mai adăugat Iațenko.

Locul unde a fost organizat transferul cadavrelor nu a fost comunicat. De obicei, astfel de proceduri se desfășoară la granița ruso-ucraineană din regiunea Sumî, aflată în nord-estul Ucrainei.

"Transferul cadavrelor soldaţilor morţi se efectuează în conformitate cu standardele Convenţiilor de la Geneva", a specificat Comitetul.

Războiul declanșat de Moscova în Ucraina este cel mai grav conflict din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial și a lăsat zeci de mii de soldați morți sau dispăruți de ambele părți, conform estimărilor.

În luna februarie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că cel puțin 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși în doi ani de invazie rusă. De partea cealaltă, Rusia a păstrat tăcerea în ceea ce privește pierderile militare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Ce picanterii mai afli dacă răsfoiești un referat DNA

5 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed