Vicepreședintele ANAF Romeo Nicolae are interdicție de a părăsi țara și de a folosi arme

Vicepreședintele ANAF Romeo Nicolae are interdicție de a părăsi țara și de a folosi arme

Vicepreședintele ANAF Romeo-Florin Nicolae, pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, are interdicția de a părăsi țara, de a deține, folosi și purta arme, dar și interdicția de a desfășura activități în calitate de funcționar ANAF, pe perioada măsurii preventive.

Procurorii anticorupție au dispus, miercuri seară, în urma unor audieri și a unor percheziții, măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, de la data de 9 septembrie până la data de 7 noiembrie, față de Romeo Florin-Nicolae, directorul Direcției Antifraudă și vicepreședinte al ANAF, acuzat de trafic de influență.

Pe durata controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligații, respectiv să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu desfășoare activități în calitate de funcționar ANAF; să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestului preventiv, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit anchetatorilor, în calitate de consilier superior în cadrul ANAF — Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, Romeo-Florin Nicolae a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova.

Ulterior, decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF — Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligațiilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la 1.097.923 lei.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Diana Dumitru)


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...