„Vestul sălbatic” al drogurilor de la Hollywood. Ce a scos la iveală ancheta privind moartea actorului Matthew Perry

„Vestul sălbatic” al drogurilor de la Hollywood. Ce a scos la iveală ancheta privind moartea actorului Matthew Perry

Autoritățile federale au declarat că investigația lor cu privire la moartea actorului Matthew Perry a dezvăluit o „rețea criminală subterană extinsă” de furnizori de droguri care distribuiau cantități mari de ketamină în Los Angeles.

Hollywood-ul s-a transformat într-un adevărat vest sălbatic al drogurilor FOTO Arhivă

Hollywood-ul s-a transformat într-un adevărat vest sălbatic al drogurilor FOTO Arhivă

Documentele din instanța federală detaliază ultimele luni de viață ale lui Perry și tranziția de la tratamentele sale la o clinică cu ketamină pentru depresie și anxietate, unde un medic administra drogul și monitoriza efectele secundare, la o dependență care l-a condus la „medici fără scrupule” și o rețea de dealeri stradali, potrivit BBC .

Perry a fost deschis în legătură cu problemele sale legate de dependență, cu care s-a confruntat zeci de ani - chiar și din perioada în care juca rolul lui Chandler Bing în serialul „Friends”.

Dar în memoriile sale Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, el a spus că în cele din urmă a reușit să se lase de droguri, iar o femeie a declarat anchetatorilor de la biroul legistului că credea că Perry nu mai consumase astfel de substanțe în ultimele 19 luni.

Undeva în această perioadă, el a început să primească terapie cu infuzii de ketamină. Experții spun că istoricul său de dependență a contribuit la faptul că a devenit rapid dependent de drog.

Investigația federală a descoperit că, pe parcursul a aproape două luni înainte de moartea sa, Perry a achiziționat zeci de flacoane de ketamină pentru mii de dolari.

În cele trei zile înainte de moartea sa, asistentul său i-a administrat injecții cu ketamină de cel puțin șase ori pe zi.

Relația toxică între celebrități și medici

Numeroși medici și experți care au vorbit cu BBC pentru această poveste au discutat despre relația toxică dintre celebrități și medicină.

„Tratamentul VIP nu este de obicei cel mai bun tratament”, a declarat Dr. Gerard Sanacora, directorul Programului de Cercetare în Depresie de la Universitatea Yale.

„Medicii sunt și ei oameni, și, în ciuda faptului că au depus jurământul lui Hipocrate, nu toți îl respectă”, a adăugat el, recunoscând că medicii pot „pierde perspectiva atunci când au un client VIP” și există promisiuni de invitații la petreceri mari sau donații pentru programe de cercetare sau organizații caritabile.

Dr. Mahjoubi, care operează două clinici de ketamină în California - inclusiv una în Los Angeles - a declarat că, atunci când celebritățile sunt pacienții tăi, poate fi greu să menții granițele normale.

Pacientul „îmi cerea constant favoruri - ‘hei, reînnoiește-mi rețeta’ - și era, de exemplu, duminică seara.”

De asemenea, el a spus că a văzut cum ketamina a devenit un „drog de petrecere” pentru celebrități, care cred că este mai sigur decât ceva de genul cocaină, care poate fi amestecată cu droguri mortale precum fentanilul.

Un alt medic din zona Los Angeles, care operează mai multe centre de management al durerii - o altă afecțiune pentru care ketamina este promovată - a numit răspândirea tratamentelor cu ketamină noul „vest sălbatic”.

Toată lumea vrea să fie „medicul vedetelor aici”, a explicat medicul. Unii vor merge atât de departe pentru acest lucru, încât să ofere tratamente gratuite sau să închidă clinica sau cabinetul pentru acces privat, totul în speranța că pacientul vedetă va posta despre tratamentul lor pe rețelele sociale.

Multe dintre aceste vedete sunt „obișnuite să li se spună ‘da’. Dacă nu le spui, vor merge la altcineva care le va da ceea ce vor”, a spus el.

O nouă „epidemie”

O simplă căutare pe Google pentru „rețetă de ketamină” dezvăluie o multitudine de reclame pentru companii online care promovează beneficiile „terapiei psihidelice” pentru tratarea afecțiunilor de la depresie și anxietate până la boala Lyme și durerea cronică, unele oferind un abonament de doar 100 de dolari pe lună pentru a obține drogul.

Singura problemă este că acest drog nu a fost aprobat pentru a trata aceste afecțiuni.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) - agenția de reglementare responsabilă de aprobarea medicamentelor și de asigurarea că acestea sunt sigure, eficiente și etichetate corespunzător - a aprobat ketamina doar pentru anestezia generală utilizată sub supravegherea unui medic.

Deși reglementările FDA restricționează companiile farmaceutice care „produc, distribuie sau ambalează,” nu restricționează noile start-up-uri, cum ar fi clinicile online de „wellness”.

Cu două săptămâni înainte de moartea lui Perry, FDA a avertizat consumatorii cu privire la utilizarea ketaminei în afara etichetei aprobate, menționând „lipsa monitorizării pentru evenimentele adverse, cum ar fi sedarea și disocierea, de către un furnizor de servicii medicale la fața locului, care poate pune pacienții în pericol.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul româncei dispărute în timpul vacanței din Turcia. Ultimul mesaj transmis prietenei sale

2 De citit...

3 SONDAJ Cine ar intra în Parlament și ce majorități se pot forma pentru viitorul Guvern

4 VIDEO Ucrainenii au capturat închisoarea de femei din regiunea Kursk, transformată de armata rusă în fortăreață

5 VIDEO „Sudja este Ucraina!” / Declarații neașteptate la o adunare a populației din regiunea rusească Kursk