Vasile Blaga, AUDIAT la DNA

Vasile Blaga, AUDIAT la DNA

UPDATE 13.22/Vasile Blaga a ieșit după mai bine de două ore din sediul DNA. El spune că a rămas doar martor. Așa spun aproape toți. La primă vizită...

"Am declarat că nu ştiu nimic de nicio sponsorizare, nu există declaraţii ale doamnei Topoliceanu împotriva mea. De faptul că aş fi fost în vreo cameră unde s-a adus vreo geantă, de orice fel, nici macar cu bani. Oricine este vinovat, politician sau nu, să răspundă în faţa legii", a spus Blaga. 

Blaga pledează nevinovat la toate suspiciunile care planează asupra lui. "Nu am nicio legătură cu afaceri ilegale sau sponsorizări ilegale", s-a apărat copreşedintele PNL.

Copreşedinte PNL Vasile Blaga a ajuns marţi, la ora 12, la sediul Direcţiei Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în calitate de martor.

Vasile Blaga este audiat, spune el, în cel de-al treilea dosar al Elenei Udrea, care a recunoscut în cele din urmă că a luat bani de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu, însă nu pentru ea însăşi, ci pentru PDL.

"Am fost citat în calitate de martor în dosarul în care s-au cerut în Parlament avize pentru doamna Udrea, dar nu ştiu nimic despre el", a declarat Vasile Blaga la intrarea în sediul DNA.

Întrebat despre afirmaţiile Elenei Udrea că întreaga conducere a PDL ar fi beneficiat de sumele provenite din şpagă, copreşedintele PNL a declarat: "Ferească Dumnezeu! Nu ştiu aşa ceva şi nici nu am auzit-o pe doamna Udrea să spună aşa ceva." Despre faptul că Ana Maria Topoliceanu ar fi fost persoana care a intermediat şpaga către PDL, Blaga a afirmat: "Nici gând. Niciodată!"

***

Procurorii DNA au dispus vineri măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviinţat începerea urmăririi penale şi reţinerea acesteia, nu însă şi arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.

În acest dosar, procurorii o acuză pe Elena Udrea de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012).

Elena Udrea este acuzată că, în 2010, în calitate de ministru şi de persoană cu funcţie de conducere în partid, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

'Pentru a-şi exercita influenţa (...), la începutul anului 2012, a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD şi o creanţă de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o deţinea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acţiunile la o societate cu activitate în mass-media', susţin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influenţa pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuşi, sub preţul pieţei, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…