Valoarea totală a tranzacțiilor online va depăși 175 de milioane de lei, în "Vinerea Neagră" (estimări)
Valoarea totală a tranzacțiilor online va depăși 175 de milioane de lei, pe 17 noiembrie, de Black Friday, în creștere cu 55% față de anul anterior, estimează unul dintre furnizorii de servicii de plată online.
Conform prognozelor de piață, 30% din totalul comenzilor de Black Friday vor fi achitate online, iar plata cu cardurile de rate vor reprezenta peste 40% din total, echivalentul a 50 de milioane de lei, comparativ cu un procentaj de 33% consemnat în 2016.
În ceea ce privește produsele preferate, PayU România menționează că aproximativ 60% din totalul achiziționat în "Vinerea Neagră" vor fi sunt din categoria IT&C, dar un interes din ce în ce mai crescut se remarcă pentru produsele din categoria eTail, precum home&deco, produse alimentare, produse cosmetice sau vinuri, informează într-un comunicat de presă, transmis joi AGERPRES.
Pe de altă parte, evenimentul de shopping al anului prezintă interes și pentru cumpărătorii din alte țări. Astfel, anul trecut, în platforma PayU au fost înregistrate tranzacții din 87 de țări, printre care Lituania, Finlanda, Slovenia sau Rusia.
Pe data de 17 noiembrie, o echipă formată din 70 de persoane, atât de la birourile PayU din România, cât și din Polonia, se va asigura că totul funcționează perfect de Black Friday, și va garanta suportul IT, monitorizarea platformei de plată, asigurarea serviciilor antifraudă, buna desfășurare a tuturor operațiunilor și asigurarea permanentă a relației cu partenerii.
Statistica arată că, în 2016, în platforma PayU a fost înregistrat un maximum de 500 de tranzacții de minut, peste dublul valorii înregistrate în 2015, iar previziunile pentr acest am indică un salt de procesare a peste 3.000 de tranzacții la fiecare 60 de secunde.
Retailerii din portofoliul PayU care vor participa la ediția Black Friday de anul acesta sunt: eMAG, FashionDays, PC Garage, Altex, Elefant, Flanco, Jysk, Kika, Vivre, F64, Carrefour și iStyle.
PayU este un furnizor global de servicii de plată pentru companii. La nivel global, compania operează în 17 țări pe patru continente pentru sute de mii de comercianți, fiind deținut de Naspers, o companie multinațională originară din Africa de Sud, cu operațiuni în media și servicii online.
Sintagma ''Black Friday'' apare pentru prima dată în articole publicistice ale vremii încă din secolul XIX, în Statele Unite ale Americii (SUA). Asocierea sărbătorii promoțiilor se face, la acel moment, cu criza financiară din 1869. Cea mai veche invocare cunoscută sub numele de ''Vinerea Neagră'', care se referă la cumpărăturile făcute în cea de-a doua zi după Ziua Recunoștinței, a apărut într-un buletin de relații publice din anul 1961. Numele și originea sărbătorii sunt împământenite în Philadelphia.
În ianuarie 1966, se stabilește definitiv titulatura de ''Black Friday'', prin care se deschide oficial sezonul de cumpărături de Crăciun în centrul orașului. Este momentul în care blocajele din trafic sunt masive, iar trotuarele devin neîncăpătoare.
La nivel mondial, ultima zi de vineri din luna noiembrie dă semnalul începerii promoțiilor de sărbători, originea zilei cu mari reduceri de preț fiind în SUA, unde prima vineri de după Ziua Recunoștinței marchează debutul cumpărăturilor pentru Sărbătorile de iarnă, iar retailerii oferă discounturi semnificative.
"Black Friday" a fost organizat pentru prima oară în România în 2011, iar 2015 a fost anul în care vânzările online le-au depășit, pentru prima dată, pe cele tradiționale, valoarea cumpărăturilor situându-se la peste 100 de milioane de euro.
Evenimentul dedicat cumpărăturilor din ''Vinerea Neagă'' este anunțat, în acest an, de către majoritatea retailerilor din România, în mediul online și offline, pentru perioada 17 — 19 noiembrie, cu o săptămână mai devreme decât evenimentul tradițional din SUA.
AGERPRES