Vâlcea: Maria Tudor a părăsit Parchetul; procurorii au menținut măsura controlului judiciar
Omul de afaceri Maria Tudor a părăsit, joi după-amiază, sediul parchetului vâlcean, după audieri procurorii menținând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, susțin surse judiciare.
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au reluat joi, la Râmnicu Vâlcea, audierile în dosarul în care sunt implicați soții Maria și Ion Tudor.
Maria Tudor a ajuns joi după-amiază la sediul parchetului, avocații acesteia transmițând presei că se simte mai bine și că "nu există niciun temei ca la finalul audierilor să fie schimbată decizia luată seara trecută", referindu-se la măsura controlului judiciar, luată după ce femeii i s-a făcut rău în timpul interogatoriilor și a fost transportată la secția UPU a Spitalului din Râmnicu Vâlcea.
Tot în cursul zilei de joi a continuat audierea foștilor angajați ai grupului de firme controlate de Maria Tudor.
Omul de afaceri Maria Tudor și cele două fiice, Elena și Andreea Tudor, au fost puse seara trecută sub control judiciar.
Aceeași măsură a fost aplicată și directorului Hotelului Olănești Riviera, Liliana Uță, precum și directorului economic Elena Macovei.
Maria Tudor a fost dusă miercuri la parchet pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală. Tot în cursul zilei de miercuri, au fost aduse de la Constanța și București, pentru audieri, cele două fiice ale familiei Tudor.
Procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au efectuat, miercuri, 16 percheziții, atât domiciliare, cât și la sediile mai multor societăți care aparțin oamenilor de afaceri din județul Vâlcea, Ion și Maria Tudor. Perchezițiile au fost efectuate într-un caz de evaziune fiscală în care prejudiciul este estimat la 10 milioane de euro.
Potrivit unui comunicat al IGPR, din cercetări a reieșit că, în perioada 2006 — 2016, administratorii a 10 societăți comerciale din județele Vâlcea și Constanța ar fi operaționalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obținut foloase în mod ilegal.
"Astfel, prin diminuarea obligațiilor fiscale, dar și prin achiziționarea de active la prețuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operațiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat", se arată în comunicat.
Maria Tudor deține afaceri în turism, industrie, media și imobiliare.
AGERPRES